2024-02-13 577 views
大和堂一直響我wish list, 一直未有機會試,難得今日放假,就過嚟碰下運氣有冇位先!可能過咗peak hour, 幸運地可以直入。佢安排我哋坐咗一張大檯,感覺係前身店舖張檯已有響度。佢哋保留咗一啲之前舖頭嘅特色裝修,例如百子櫃,有一度好舊嘅鐵門入去後面嘅洗水間,充滿特色😊我哋分別叫咗自家製熱香餅,雞蛋仔與雞,法式焦糖多士。熱香餅最有特色嘅係,佢有幾粒好似反沙芋嘅脆糖,仲有佢跟嚟嘅蜂蜜,蜂蜜唔太甜👍🏻,配熱香餅剛剛好👍🏻👍🏻雞蛋仔與雞係俾佢外觀吸引咗,雞蛋仔略嫌多粉咗啲同唔夠脆,但呢個配搭食起上嚟就冇咁漏。最後嘅toast 係我想食嘅French toast, 充滿蛋漿,唔錯唔錯!而咖啡方面,我揀咗佢哋嘅推介,大和堂鮮奶咖啡同冷泡咖啡,杯latte原來係伯爵茶latte,飲落仲有淡淡蜜糖味🍯Cold brew上檯時跟咗個茶樓飲茶嘅茶杯仔,好貼合呢間cafe嘅整體裝修同陳設😊