2022-08-27 266 views
中午時段,天氣熱到爆,拎住公司文件又重又熱,行到附近見到呢間Pho Tai 既越式餐廳,見仲有卡位又唔洗等,就那那臨入去坐低,坐低唔夠1分鐘,阿姐1號巳經叫我地轉另一張枱,因為出面有7個人等緊,好啦,轉位就轉位啦。轉去另一張枱,坐低又唔夠1分鐘,另外一個阿姐2號叫我地坐埋一邊,而當其時,成間餐廳只係坐左7成左右,做咩係要迫人坐埋一邊呢?成間餐廳樓面加收銀加埋得3個人,樓面所有人都好忙到九彩,想搵個阿姐落單都搵左好耐。最後終於落左個香茅豬扒撈檬,豬扒肉質都ok,但魚露就唔夠,食檬粉最重要係個魚露,魚露唔夠成碗檬粉無左靈魂,無味。呢間真是一間很慳的餐廳。1. 慳人手 2. 慳坐位3. 慳魚露

1. 慳人手
2. 慳坐位
3. 慳魚露
香茅豬扒撈檬
2022-08-26
$57 (Lunch)