2015-02-23
情人節正日 難得係公司短週 可以放假 (不過可惜男朋友要番工)⋯訓到晏周 走左gym room運動一下 沖洗下 就揸車接媽媽同兒甥仔 去左銅鑼灣食飯⋯西方節日緊係要食西餐 所以上左the sky bar食扒!未到7點 已經好多人排隊等位,見應該無禁快到我地⋯所以去左附近行下,簡下新衫過年!(情人節加星期6,果然人多花多!)7點半上番去,好彩時間岩岩好,差唔多到我地~簡單講下個menu,原來情人節有出special menu set。有前菜,有湯,頭盤有4樣簡,同堆甜品(兒甥仔最愛!)前菜 外型幾吸引~ 有個display到玫瑰禁既三文魚花。頭盤我地簡左2樣,一個係一個係魚⋯(2個女人加一個小朋友 其實個份量已經ok!因為個西冷份量真係好大呀)西冷 因為有小朋友 我都唔order半生熟啦~7成比較好~佢易切開,所以我都好易就share同比侄仔~之後媽媽order左個魚,金黃色,煎得好香滑最後甜品,有3樣野,小朋友最愛。我食落甜度ok,平日家姐唔會比仔仔食太多甜野,不過今日就比佢放縱下啦!媽媽都好難得地會食多幾啖!
7點半上番去,好彩時間岩岩好,差唔多到我地~
頭盤我地簡左2樣,一個係一個係魚⋯(2個女人加一個小朋友 其實個份量已經ok!因為個西冷份量真係好大呀) 西冷 因為有小朋友 我都唔order半生熟啦~7成比較好~佢易切開,所以我都好易就share同比侄仔~
之後媽媽order左個魚,金黃色,煎得好香滑
Other Info. :
食完之後,本身想去維園行埋年宵,但人好似太多,拎車就走lu。