2016-02-25 270 views
情人節,跟男朋友想試新餐廳,睇過餐牌情侶2人餐都唔洗600蚊,所以一早黎訂位,訂位又唔洗PRE-PAY, 幾好~情人節當日黎到,已經有好多情侶係到用餐,好有氣氛,而我地叫既既套餐有好多野食, 首先有餐湯&蒜蓉包,三文魚沙律煙三文魚沙律菜類雖然好簡單,但個沙律汁好清新,都幾開胃既~~之後就到小食併盤,有腸、魷魚圈、雞翼同炸薯角,每件都炸得好靚,雖然熱氣,但一D都唔油膩,再配埋個辣辣地既茄汁,好有美國風味~而個炸魷魚圈再配埋個汁就真係好MATCH~~非常好食~~~而主菜就叫左西班牙海鮮炒飯同牛扒配薯蓉,海鮮炒飯有青口, 蝦,帶子,魷魚,青口比較細粒,魷魚有少少滑汕汕既感覺,炒飯底夠香,整體都唔錯,而牛扒有3成、5成、8成熟,叫左5成熟,無OVERCOOK, 反而個薯蓉因為MIX左其他香草同牛油,有D食唔慣。不過其實唔差既~而甜品就係士多啤梨MOOSE, 唔會死甜,而且個MOOSE 底好滑,好好食~順帶一題本來個餐係跟2杯野飲既, 但係一直都諗唔到飲咩,見隔離好多人都飲呢個水果茶特盛,一杯茶2份飲,好SWEET SWEET~所以我地都叫左杯既, 而服務員都好好招呼幫我地走冰,超開心~出面食一
情人節,跟男朋友想試新餐廳,
睇過餐牌情侶2人餐都唔洗600蚊,所以一早黎訂位,
訂位又唔洗PRE-PAY, 幾好~

情人節當日黎到,已經有好多情侶係到用餐,好有氣氛,
而我地叫既既套餐有好多野食,
首先有餐湯&蒜蓉包,三文魚沙律
煙三文魚沙律
之後就到小食併盤,
小食併盤

西班牙海鮮飯
牛扒配薯蓉
甜品
雜果茶(特盛)
出面食一餐情人節餐都要800蚊,但係呢到加錢換左杯水果茶都係500-600蚊,非常超值,而且環境坐得好好,好舒服,有心之作,要多D支持~~~
2016-02-14
$300 (Dinner)
Celebration
Valentine's Day