2012-02-19 20 views
情人節前完全無準備過要去邊度慶祝~兩個當日都唔洗返工,大家都訓到好晏,起左身先傾喺邊度食飯~~最終決定左去沙田,一路都諗住食泰國菜,知道喺一樓有間泰菜!點知去到嘅時侯先發覺無左!!!之後知道七樓有另一間泰國菜,就上左去睇~上到去,四點幾,receptionist話booking已經full哂,得返walk-in,如果唔想等位就要早啲上去,而且個半鐘要交枱~男朋友話一定夠時間,所以到左五點半就上左去!!叫左二人餐~~頭盤:小食拼盤(炸蝦餅+香葉雞)湯:招牌冬陰公主菜:咖哩軟殼蟹,魚露炒雜菜,蝦醬炒飯泰式甜品落左單之間好快就有一籃胡椒蝦片放上枱~~雖然好脆好好食,但係有d熱氣d菜黎得好快,個半鐘一定夠食~小食拼盤嘅蝦餅幾彈牙,而香葉雞都夠味但有啲油...個湯帶酸,微辣,細細盅,我地兩個細細碗每人都有兩碗!!!咖哩香口,唔辣,但係個汁好杰~~而軟殼蟹有啲易''林'',但味道都ok~~個雜菜同炒飯都普普通通,唔太特別~
情人節前完全無準備過要去邊度慶祝~

之後知道七樓有另一間泰國菜,就上左去睇~
男朋友話一定夠時間,所以到左五點半就上左去!!
叫左二人餐~~
頭盤:小食拼盤(炸蝦餅+香葉雞)
湯:招牌冬陰公
主菜:咖哩軟殼蟹,魚露炒雜菜,蝦醬炒飯
泰式甜品
d菜黎得好快,個半鐘一定夠食~
小食拼盤嘅蝦餅幾彈牙,而香葉雞都夠味但有啲油...
個湯帶酸,微辣,細細盅,我地兩個細細碗每人都有兩碗!!!

個雜菜同炒飯都普普通通,唔太特別~
招牌冬陰公
小食拼盤~
咖哩軟殼蟹
2012-02-14
$160 (Dinner)
Celebration
Valentine's Day