Hiring
$16,500-$25,000
$15,500-$21,500
$17,500-$25,000
2017-07-03 859 views
成日經過呢間cafe門口都好多人排隊,星期日晚同五個朋友專登去試,打過去係無得book枱既。可能落雨既關係好幸運竟然唔使排隊。餐廳唔算好大枱都唔算多,入面燈光好暗都幾有情調,好岩朋友傾計或情侶慶祝紀念日。餐廳內有一兩個書櫃,擺滿唔同類型既書,客人可以自己隨便羅黎睇。呢一間cafe係一間以旅遊為題既餐廳,餐廳既牆釘滿左唔同既明信片,感覺好warm☺️手工啤酒買一枝第二枝有半價。酒樽上面既貼紙好得意,仲印有餐廳名,感覺好自家製!味道都唔錯,又唔會太苦都算易入口。重點係佢會提供埋冰杯,啤酒倒入杯內可以保持冰凍,誠意十足加分加分🍺💯呢杯特飲都幾得意,柚子沙冰底,要自己倒綠茶漿落去,可以自行控制綠茶濃度。味道同想像係有出入既,想像係甜既,真實一d都唔甜,但柚子同綠茶味都好出,飲落又幾夾幾好飲。雞翼有別於傳統既buffalo味,本身應該係個醬辣辣地,但呢個係炸既同埋個醬都完全唔同。不過呢個做法都好食,雞翼炸得好脆雞肉又嫩。西中果花味道好一般,又無咩芝士,西蘭花似白恰無味。炸魚薯條味道一般,魚唔夠滑同有d散,薯條唔夠脆,不過魚勝在都算大條。串燒有三款,魚、雞、牛。魚肉都算滑,雞肉都嫩,但牛就唔得好鞋!

Buffalo  wings

西中果花味道好一般,又無咩芝士,西蘭花似白恰無味。
芝士煙肉焗西蘭花

炸魚薯條

雜錦串燒

呢個意粉不得了,雖然佢話自己係拿破崙醬,但同傳統甜甜酸酸既拿崙崙醬唔同,無咩甜味但好好食。中間仲撈左cream cheese. 個source做得好好!推介推介!
拿破崙煙豬腿意粉

呢間suppose係西式既cafe竟然有台式魯水拼盤賣,當然要試下。入面有台式香腸、牛展、豬軟骨、雞翼、豆腐同蛋。牛展好林好正,香腸係好正忠既台灣腸好味,豆腐同雞翼都魯得好入味。
魯水拼盤

呢個意粉既source都調得好好味,忌廉都算香滑,煙三文魚都算多😋 值得推介!
忌廉煙三文魚意粉

總括而言,呢間cafe坐得舒服,食物質素唔錯尤其係意粉! 約朋友聚會絕對可以考慮!上菜速度都好快,唔使點等👍🏻👍🏻👍🏻

2017-07-02
$140 (Dinner)
Buffalo  wings
拿破崙煙豬腿意粉