2018-10-09 148 views
今日黎到圓方一間好有情調的西餐廳品嚐愛爾蘭菜。餐廳分有兩層,底層好似酒吧形式,可以一邊看球賽一邊飲酒。第二層就係西式餐廳,樓梯左方設立了一個迷你開放式吧檯,調酒師製作飲品的過程都可以一覽無遺。Mussels(1/2 kilos) with white wine sauce呢間餐廳的海鮮聽聞相當不錯,因此前菜則揀了呢道白酒煮青口,面層有兩塊蒜茸法包。青口的份量比想像中多好多,絕對係足夠4人份量。值得一讚的係餐廳選擇的青口選用了比較細隻小小,大的海鮮唔一定比細隻的好。好像青口,細隻的反而會更能入味,吸取曬白酒汁的精華,而且質感都會較大隻的更容易咬。Seafood Linguine其中一項主食點了海鮮扁意粉,用上了我最愛的醬汁,係偏creamy的龍蝦汁。海鮮方面除了有魷魚,大蝦和青口,意粉的麵質適中,配合醬汁,十分滿意。12OZ U.S. SIRLOIN除了意粉,我們還揀選了一份西冷牛扒配店內招牌忌廉薯蓉。牛扒紋路吸引,牛扒juicy多汁,肉質鮮嫩,牛味突出。而且提供兩個醬汁,分別係芥末和cream cheese,個人比較鍾愛後者,感覺更加清新解膩。配菜亦同樣出色,忌廉薯蓉,忌廉味濃厚、薯蓉

Seafood Linguine

12OZ U.S. SIRLOIN

除了意粉,我們還揀選了一份西冷牛扒配店內招牌忌廉薯蓉。牛扒紋路吸引,牛扒juicy多汁,肉質鮮嫩,牛味突出。而且提供兩個醬汁,分別係芥末和cream cheese,個人比較鍾愛後者,感覺更加清新解膩。配菜亦同樣出色,忌廉薯蓉,忌廉味濃厚、薯蓉質感好綿滑,令人忍不住一口接一口。

Strawberry Fruit Fizz Mocktail

呢間餐廳亦提供各式各樣不同酒和飲料,而且定期做優惠。今次就點了一杯無酒精的fruit fizz,感覺有點似草莓味的果汁梳打,感覺清新,味道亦很甜!

2018-10-02
$450 (Dinner)