2019-05-16 167 views
又食養心殿喇🤣真係食極都唔覺得厭既餐廳。美女BB第一次黎,平時細食嘅佢,都激發佢嘅戰鬥力,密密食😋自助醬油區,不過基本上都唔需要點醬。我地再次叫左寧神養心鍋,因為實在不能忘記由川芎,白芷,天麻,當歸,鮮雞,豬肉加20斤鮮魚精餚而成,鮮甜非常嘅味道。用黎打邊爐仲可以突顯到食物既原汁原味。雜錦蔬菜盤, 色彩豐富,有生菜,冬菇,粟米,仲有秋葵。材料新鮮, 秋葵好爽唔會潺。蝦滑起曬膠,夠晒爽口彈牙。老油條,台灣炸豆皮同午餐肉,幾脆 。手工丸類拼盤,已經有蝦丸,芝士牛肉丸,墨魚丸, 黑松露蝦丸,梅菜豬肉丸, 鵝肝墨魚丸,六款口味每種兩粒,可以一次過試晒所有特色丸類,丸類頗高質,有特色之餘咬落質感彈牙,個人推介芝士牛肉丸和黑松露蝦丸。餃子拼盤,入面有極品水餃,鮮蝦雲吞,韮菜餃,麻辣牛肉餃,魚皮餃,水蓮餃,每款各兩隻,其中台灣水蓮餃嘅水蓮爽脆,味道清新。而鮮蝦雲吞有大大隻鮮蝦,爽口彈牙,值得推介。極上雪花肥牛,牛肉雪花都幾靚,食落一啲都唔老,好有牛味。雖然烏龍麵本身冇咩太特別,但係我地最期待嘅食物,因為配埋個湯底,d麵吸晒個湯底既味,味道勁好。FB page like左就送一杯飲品,正呀👍自製杞子菊

自助醬油區,不過基本上都唔需要點醬。

寧神養心鍋

雜錦蔬菜盤

蝦滑起曬膠,夠晒爽口彈牙。

蝦滑

老油條,台灣炸豆皮同午餐肉,幾脆 。

老油條,台式豆皮,黑木耳,年糕

午餐肉及鹽酥雞

手工丸類拼盤

餃子拼盤

極上雪花肥牛,牛肉雪花都幾靚,食落一啲都唔老,好有牛味。

極上雪花肥牛

烏龍麵

FB page like左就送一杯飲品,正呀👍自製杞子菊花圓肉,甜度適中,入口味道清香。

自製杞子菊花圓肉

寧神養心鍋