2013-09-19
相約女生閒逛誠品, 適逢她的生日. 選擇了附近的Ocio為她慶祝.這裡位置不太顯眼, 我差點便走過頭. 我們五點左右到埗, 竟然只有兩個座位, 幸好...不過這個鐘數還這麼多人, 真的有點意外. 這裡地方不大, 座位不多. 但裝潢不錯, 頗有情調. 我們翻了翻餐牌, 很快就下了決定.Carbonara 雜菌意粉味道香濃, 配以雜菌,火腿, 唔會太膩, 不俗. 巴黎風情 窩夫 (2人份)今晚的主菜! 有四件窩夫, 兩球雪糕, 配以雜果. 賣相好吸引. 味道方面, 窩夫有朱古力跟蜜蜂口味, 但四件食落會有少許分別. 雪糕就是石板街跟香草, 好味! 窩夫跟雪糕一熱一冷的配撘, 口感一流. 只係啲草莓酸了點...馬卡龍 (6件)臨行女生想試馬卡龍 (女生就是愛甜), 不過大家都有啲飽. 於是外賣了半打. 但打開了又忍不住偷吃. 不是太甜, 個人覺得唔錯. 而且價錢唔貴, 想食馬卡龍不妨一試.
Carbonara 雜菌意粉 味道香濃, 配以雜菌,火腿, 唔會太膩, 不俗.
巴黎風情 窩夫 (2人份) 今晚的主菜! 有四件窩夫, 兩球雪糕, 配以雜果. 賣相好吸引. 味道方面, 窩夫有朱古力跟蜜蜂口味, 但四件食落會有少許分別. 雪糕就是石板街跟香草, 好味! 窩夫跟雪糕一熱一冷的配撘, 口感一流. 只係啲草莓酸了點...
馬卡龍 (6件) 臨行女生想試馬卡龍 (女生就是愛甜), 不過大家都有啲飽. 於是外賣了半打. 但打開了又忍不住偷吃. 不是太甜, 個人覺得唔錯. 而且價錢唔貴, 想食馬卡龍不妨一試.
Other Info. :
最後當然係祝這位女生生日快樂, 越來越可愛!!!