2018-12-05 48 views
之前已經係尖沙嘴度食過The Point,已經食到意猶未盡。今日約左朋友係銅鑼灣既登龍街行過,又見到The Point,所以我就提議入去再試下。餐廳裝修簡約高尚,都幾寬敞,情調唔錯。睇完個menu,我就叫左Caesar Salad with Smoked Salmon 凱薩沙律配煙三文魚 (HKD 118),Chicken Lollipops 棒棒雞翼配蜜糖燒烤醬 (HKD 88/6pcs),Lobster Linguine 原隻龍蝦配車厘茄伏特加忌廉汁扁意粉( HKD 268)。而佢既pizza,我就叫左Soft Shell Crab Pizza 11" 酥炸軟殼蟹蝦肉烤甜椒菠蘿莎莎 (HKD 178)。甜品我就叫左Tiramisu Affogato 意大利忌廉芝士(HKD 58)。先黎既係棒棒雞翼,炸到脆卜卜,賣相唔錯,食落去肉質鮮嫩,唔油膩。你鍾意既仲可以點埋啲茄汁。跟住黎既就係個煙三文魚沙律,賣相唔錯,三文魚又大塊,啲魚籽仲好大粒好爽口。啲沙律菜都好大份。個龍蝦意粉賣相一流,成隻龍蝦完完整整上碟,不過啲龍蝦肉融入左啲意粉度,味道酸酸甜甜咁,味道唔錯。個pizza顏色好鮮豔,好香

。你鍾意既仲可以點埋啲茄汁。

。啲沙律菜都好大份。

個pizza顏色好鮮豔,好香芝士味,成隻軟殼蟹係個pizza度,味道非常好。食完係會再想添食。

甜品有鬆餅,伴有雲呢拿雪糕 。我地另外有意大利咖啡,可以倒落去個鬆餅同雪糕度。口感非常豐富又好味,正

2018-12-03
$350 (Dinner)