2018-10-11
在觀塘返工的好處就是日日可以搵到好西食。今日就搵到K2 Kitchen食好西。十二點鐘到達,未算多人,但到了十二點半,人流就開始多啦,所以最好預早訂位。餐廳裝修簡單,以黑色為主,皮座椅,座位闊落舒適。一坐底,waitress 已經送上小食餅乾條及提子配芝士餅乾Lunch set 有8款選擇, 配上餐湯/沙律及飲品今日餐湯係甘筍薑湯,少有的西餐,打得幼滑,有少少薑的辣,幾特別。沙律係黑醋沙律,黑醋酸咪咪好開胃,沙律菜夠新鮮。主菜我選擇了溫泉蛋蟹肉三色螺絲粉($73),三色螺絲粉令整體變得更加colourful,螺絲粉唔會煮得太淋,溫泉蛋一篤,蛋汁湧出,配合蟹肉碎, 芝士碎同撈一齊食,味道十分好。朋友選了馬來風味彩椒海鮮意大利飯($73),多數食的意大利飯是由白汁,蕃茄或黑松露做底,但這個是西式同馬來西亞既fusion 菜,用了馬拉菜的咖哩來煮意大利飯,幾特別幾惹味。食西餐配上一杯咖啡,很不錯。朋友叫的伯爵茶是一壺的,waitress 還會好細心幫你refill 。最後還加了$10 要是日甜品,令整餐飯更加完滿。是日甜品為芝麻豆腐mousses,上枱好驚訝呀,廚師在甜品碟上畫上好精美既圖案
餐廳裝修簡單,以黑色為主,皮座椅,座位闊落舒適。
Lunch set 有8款選擇, 配上餐湯/沙律及飲品
沙律係黑醋沙律,黑醋酸咪咪好開胃,沙律菜夠新鮮。
食西餐配上一杯咖啡,很不錯。
最後還加了$10 要是日甜品,令整餐飯更加完滿。
是日甜品為芝麻豆腐mousses,上枱好驚訝呀,廚師在甜品碟上畫上好精美既圖案,$10 就可以食得開心, 又睇得開心, 抵晒。