2018-01-14
上星期一家人入元朗食食食,途中想飲杯咖啡歇腳,cafe門口一大片空地,係門口開張枱仔嘆杯咖啡認真寫意話咁快又過咗一個星期,第二日放假一於同老公再到aldou撐枱腳,諗住食完可以再食肥姐蠔餅,由於夜晚太凍門口冇擺枱,所以選擇坐係室內近玻璃窗高枱位置小店一般都唔同大型餐廳,廚房空間有限,餐牌只可以安排精選菜式,反而更能夠專心做好每一道菜是日晚餐椰菜花忌廉湯配脆豬仔包燒烤醬焗豬肋排配薯條沙律,芝士熔岩醬($178)芝士醬香滑,唔會凍咗變硬,豬肋排醃得入味,薯條放底吸收醬汁同芝士好好味香焗比目魚,虎蝦配香草忌廉汁($168)薯蓉食到薯仔粒唔怕用粉溝,大蝦彈牙,比目魚個皮係脆架,魚肉又嫩滑晚餐配飲品或甜品,兩個餐加$1可以有炸魚薯條,不過食完主菜已經好飽,連去食肥姐蠔餅既位置都冇咗芒果茶特飲,真材實料真係飲得到果肉朱古力布甸震住上枱真係好吸睛,面層朱古力味濃,底層牛奶香滑,如果唔係咁飽真係想食多個除咗食物質數高,侍應服務都好好,而且餐廳整潔,布置帶有田園氣息,令人感覺輕鬆
是日晚餐椰菜花忌廉湯配脆豬仔包
芒果茶特飲,真材實料真係飲得到果肉