2018-10-05
第一次知依間嘢係聽我追開嘅一個台灣YouTuber 可可酒精介紹,果時純粹覺得d雞蛋仔好靚,仲有支仙女棒,啱晒拍拖影相呃like! 點知無意中響元朗行街見到個大大粉紅色招牌 (btw, 間鋪頭前身係”好包”, 小妹都幾中意,可惜埶咗。。。)! 番番正題,好奇心起,嗌咗個格仔餅試吓,即叫即整,等咗大概10分鐘。拎到手果吓,驚喜咗3秒🤣🤣🤣🤣依個係waffle吧!真係有佢門口廣告寫到嘅成寸厚🤣🤣一個格仔餅,同fd兩個人share先食得晒!第一啖已經有驚喜,小妹最驚就係甜品過甜,依個格仔餅就啱好,唔太甜之余,外膽內軟,仲要好鬼🐭🐭咁夾咗花生餡響中間,唔會食到成手都係,夠晒貼心!小妹已經幫襯咗兩次,但兩次都係食格仔餅🤣,仲未試佢d招牌雞蛋仔!第二次幫襯果時有段小插曲,同大家開心share吓!有兩個小朋友黎到想嗌珍珠奶茶,但the waffle club其實無賣珍珠奶茶🤣🤣cashier 小姐姐話佢地知無,之後小朋友轉軚想嗌雞蛋仔加一杯嘢飲,𠄘惠$48。小朋友即刻諗住畀錢,但cashier 小姐姐制止佢,叫佢番去問咗媽媽得唔得先! 3幾分鐘,小朋友番咗黎話媽咪應承咗,之後先畀錢落單。純粹開心些
純粹開心些牙, 大家點諗見仁見智,只可以講,我一定會繼續幫襯 😎😎😎