2018-02-13 263 views
餐廳環境 地方唔大但感到舒服 服務也不錯 店員成日倒水 冇叫野飲都唔怕Classic American pan grill❤️Price range from $498 - 698.為慶祝呀姊我生日所以友人帶左我去一間我覺得幾貴下既浪漫情調西餐廳食飯😮.講到明價錢貴當然個menu係英文黎架啦😂好彩我一早查定字典免得失禮 餐廳既店員十分nice 會同你講解食乜好咁 咁我就簡左鵝肝加牛柳set $598既 😁.首先會上麵包先 個麵包真係超級好食 麵包皮香脆好有口感 塗上牛油既麵包又係另一個味覺既層次 每人兩塊都唔會嫌多😁.之後就好快上個湯 佢叫new England clam chowder 平時飲開既周打蜆湯邊有蜆肉 但哩款就唔同😍我真係見到蜆架!大大隻夠鮮甜 其中特別之處在於用個麵包裝住d湯 個麵包索晒d汁好好味 但細食既我要留肚 唯有忍痛停口😕Filet mignon with pan sear foie gras.中文即係牛柳配鵝肝 因為我唔太喜歡食血淋淋既牛 所以都叫左7,8成熟 個set 望落幾精緻 有塊牛牛型既物體插左係度 大大塊鵝肝踏住塊牛柳 仲有少量沙律作為配菜 感覺都冇咁

Classic American pan grill❤️
Price range from $498 - 698

中文即係牛柳配鵝肝 因為我唔太喜歡食血淋淋既牛 所以都叫左7,8成熟 個set 望落幾精緻 有塊牛牛型既物體插左係度 大大塊鵝肝踏住塊牛柳 仲有少量沙律作為配菜 感覺都冇咁肉😁
味道真係唔錯架 鵝肝做到入口即溶既口感 而牛柳都有肉汁流出黎 但係我個人覺得牛柳肉感覺冇我想像中咁嫩口 如果哩個做得好少少成碟野都好perfect

哩個係小食 有幾類菇撈埋一齊整 既健康又有心思

Cheesecake
餐後甜品☺️食完個餐包 飲完個忌廉湯 再食完個主菜 飽到上心口既時候其實仲有個甜品 咁既情況之下其實食龍肉都唔會特別有驚喜😂
之但係呢 個cheesecake係真心覺得好食 面有焦糖 加分加分 質地唔算好soft 硬硬地咁 香濃芝士味 雖然好食不過太飽真係食唔晒 有少少傷心😕希望下次又有人帶我去食啦
$500 (Dinner)
Celebration
Birthday