2022-07-29
同朋友一行四人約左CWB食飯,經過渣甸街見到呢間舖頭門口係個玻璃窗,望到入面個chef 係到整緊PIZZA,拋完砌好餡料就即時一個一個咁放入個焗爐,又有一陣陣芝士pizza香飄過,好吸引,睇到好肚餓,諗都冇諗就決定食佢。香烤黑椒雞翼 $58雞翼有5隻,冇雪味,好香黑椒蜜糖味,辣辣地甜甜地,肉質juicy,好惹味。蕃茄芝士焗肉丸 $60呢個個芝士毫無留手比一大pat,一拉見到咁邪惡就已經心心眼,欣賞埋佢個新鮮蕃茄蓉醬係自己調出黎唔似就咁買番既蕃茄醬既味,唔會太酸太甜好natural好鮮甜,同肉丸波波一齊食可以中和番唔會怕膩。T-Rex Pizza $188由於我地太餓,揀左呢個Pizza,T-Rex顧名思義就係一個好多肉既Pizz, 有Mozzarella cheese 、蕃茄 、Ham 、Spicy Salami 同 Sausage,D餡料勁豐富又夠多汁,呢到既pizza都係薄批底黎,個pizza底部麵包非常軟熟但而個crust邊又焗列好脆好香口好好食。意大利媽媽教落煮嘅青醬汁配大蝦車厘茄粗意粉 $158 呢個咁長既名既意粉又的確唔錯,個青醬汁整得好好,唔單止有好出既青醬味道,而且
香烤黑椒雞翼 $58
蕃茄芝士焗肉丸 $60
T-Rex Pizza $188
意大利媽媽教落煮嘅青醬汁配大蝦車厘茄粗意粉 $158
呢個咁長既名既意粉又的確唔錯,個青醬汁整得好好,唔單止有好出既青醬味道,而且會食到好香既Parmesan cheese 味,D蝦肉彈牙,意粉有勁多汁又用左粗意粉做底所以好掛汁,啖啖都食到青醬汁。
薯條 $68
即炸上台時係辣手指,粗薯條夠新鮮冇油益炸味而唔會炸到乾晒,外脆內軟。
Lemonade/ Blood Orange $25/ bottle
啤酒 $50/ 500ml