2021-07-29 217 views
前文提要︰原本想去Wingman食個lunch,點知都未落order,已經一肚氣!唯有去附近餐廳食個午餐消消氣。行過創活cafe,但menu唔係幾啱食,最後見到Sueno,見到外面Menu價錢幾低,就決定一試!一坐低攞起個menu先發覺出面$68個飯係外賣價錢XDDD 坐低最平一個餐要$138,突然貴咗一倍LOL 但都坐低咗,就試下啦。佢叫左個烤雞,我叫咗個蟹肉risotto。首先嚟咗個餐湯--椰菜花忌廉湯有啲驚喜喎,一入口椰菜花味好出,再嗒真啲就有creamy既味道。有兩塊法包跟湯,浸一浸,食得。蟹肉risotto ($158)第一啖真係有蟹味湧出嚟,類面仲有露笋同菇菇。個risotto好滑,露芛都好嫩口,忌廉得嚟又唔會好heavy,推薦!烤雞 ($138)唔記得咗個醬名,但係個汁好惹味,有啲印度feel,但唔辣既。雞肉都烤得嫰滑。伴碟有薯仔、翠玉瓜、甜椒同杏胞菇。lunch set有跟餐飲,不過凍飲加$5就有啲貴。食物有質素,價錢唔貴但都唔平,有機會可以再試!

佢叫左個烤雞,我叫咗個蟹肉risotto。

首先嚟咗個餐湯--椰菜花忌廉湯
椰菜花忌廉湯

蟹肉risotto ($158)
蟹肉忌廉意大利飯

烤雞 ($138)

烤雞

lunch set有跟餐飲,不過凍飲加$5就有啲貴。

食物有質素,價錢唔貴但都唔平,有機會可以再試!
2021-07-27
$165 (Lunch)
椰菜花忌廉湯
蟹肉忌廉意大利飯