2019-04-09 137 views
➖➖朝聖海邊咖啡店。西環Arabica ➖➖喺海邊飲咖啡好舒服😌.上次去完怪獸大廈飲Spanish latte轉 oat milk 就愛上啦。四間分店之中,呢間感覺舒服,不過周末真係好多人🙈。如果人流不多,應該感覺更休閒吧。。呢度貫徹只買咖啡,去買食物的種子,而且跟店舖的特色還有精品售賣,我都收唔到,只有背包、杯、雨傘等……全部都設計簡約,配合咖啡店一貫的風格。.▪️Spanish latte .▫️所有咖啡(+$5) 都可以轉豆奶/杏仁奶/燕麥奶😍咖啡+煉奶真係我杯茶🥰奶茶是我的心頭好。不過這一杯加了煉奶的咖啡令我對咖啡改觀,就好似茶餐廳嘅「啡走」一樣,口感上較為滑溜,不過相對地減談了咖啡原來的味道,咖啡的口味,與個人的喜好有很大的關係,這杯咖啡的配搭對我來講是非常完美的。.個人較喜歡怪獸大廈嘅出品呢第一次飲好驚喜,覺得怪獸大廈調配出來的Oat milk 咖啡嘅比例較為啱我口味🤩.

➖➖朝聖海邊咖啡店。西環Arabica ➖➖
喺海邊飲咖啡好舒服😌

▪️Spanish latte