2008-04-19
最近我喜歡食burger, 因為想知道那裡的burger 最好味我和朋友試食不同的包包餐來share.我要了Mos burger, 朋友要了beef rice burger.(1) Mos burger, size 和m 記的差不多, 味道一般, 冇驚喜.(2) beef rice burger, size 很細, 是Mos burger的一半.可能我不太愛食飯, 覺得都是味道一般, 但我和朋友都覺得牛肉太肥, 很多肥高, 真的是肥牛!(3) 薯條size 跟m 記的差不多, 但我覺得很香薯仔味, 好味.(4) 餐飲比m 記更多choices, 可以叫熱檸茶, 最岩我la! 吾怕食burger & 飲汽水後太滯又成肚氣.總括而言, Mos burger 價錢不太貴, 食物味道一般, 是食厭了m 記的另一個choice. 以下是我最近喜歡食的burger 既心水推介:No. 1 : 我最愛食Triple O的mushroom burger, 又juicy 又香滑, 包包又大個, 最欣賞Triple O的burger 皮是烤過的很香口.No. 2 : Shake’em Buns
我和朋友試食不同的包包餐來share.
以下是我最近喜歡食的burger 既心水推介:
No. 2 : Shake’em Buns的missionary burger, size 跟Triple O 一樣都很大, 可以兩個人來share, 漢堡牛肉又厚又juicy. Burger 都係原味最正.
No. 3 : Burger King 的mushroom & cheese burger, size 和m 記的差不多, 可以自己食晒全個burger, mushroom 夠香滑, 好味道. 而且價錢大衆化, 好抵食.