閒日7點去九龍灣鋸扒,去左好耐歷史既扒房-花園餐廳,對上一次食已經係小學了。裝修5同左好多,無北角果間用格仔枱布咁懷舊feel(宜家5知變成點啦當然,可能已經無左),就只係一間普通闊落既餐廳,環境都算舒服。我同女友各叫左肉眼牛扒同西冷扒,加白湯配包。等左3個字,湯黎左,正常味,無面粉味。可惜個上菜方面我覺得太急,湯一黎飲左幾喺,就隊個扒黎。講真,枱如果夠大當然無所謂,但我地坐緊細枱,一次過黎哂有d逼,可改善(話哂扒房先咁要求)。講番食物,肉眼好嫩5駛力都咬得開,重好大塊,份量足,美中不足肉味偏啖; 西冷好厚望落好滿足,雖然無肉眼咁大塊,但個人覺得肉味香d。 就味道而言,各有各好。 *薯條吸哂汁我覺得正*不過題外話,我聞到個鐵板有d燒乾左塊鐵既腥味,5知大家明5明我講咩,我覺得有少少關於清潔問題,講順道講講。總括,環境可以,味道以比較平價黎講ok既,至於會5會特登再食,我睇就未必,但今時今日110蚊食大件扒,可以一試既。