2019-02-21
超級飽超級多選擇🤣今日同媽媽係黃大仙依頭行街,然後見到依間餐廳都幾吸引,好似好多選擇,就入咗去。因為我地都好肚餓,兩點幾先黎食午飯,叫咗好多野食。首先黎既就係一碗日式魚湯烏冬,個湯底幾濃幾有魚味,烏冬好滑,唔算好大碗,當係開下個胃,因為我地知道一陣仲有好多野食等緊我地😂第二樣食野就係蒸蛋,我真係好中意食日式蒸蛋,依間餐廳整得尤其地好食,好滑不得止,食每一啖既蛋都有冬菇味,溫度亦都夠熱,一流!之後又叫咗炸雞揚物,啲肉唔會好「鞋」,又好多汁,唔會炸到乾哂,值得一試!媽咪好中意食三文魚同壽司,叫咗依個「三文魚壽司刺身定食」,滿足哂佢既願望有超過一半佢係佢食,佢仲話啲壽司好新鮮!我好中意佢個花之戀,好足料呀!重點第二就係個豬頸肉便當,佢有好多其他便當既選擇例如鰻魚便當。依個豬頸肉都無令我失望,唔算太肥亦都好有口感,加埋啲豬頸肉汁😍好飽好味最估唔到既係佢個金菇肥牛,竟然仲好食過我媽咪自己整果啲!🤣仲有兩杯特飲: 青蘋果奇異果梳打,好特別,佢擺咗支mini lemonade 係個杯上面🤣好型!另外有杯青檸檸檬梳打,清新之餘又唔會太甜😋
最估唔到既係佢個金菇肥牛,竟然仲好食過我媽咪自己整果啲!🤣