2013-12-02
Keep fit是女人的終身事業!偏偏又係一個為食的白羊座,又點可以放棄美食呢?唔Check過卡路里都唔知,原來米線熱量比米粉高出兩倍嫁!加上米線通常勁大碗,食食下食哂成碗真係好飽,加埋啲湯有肉碎其實都好肥嫁!再加埋至好味嘅腩肉呀、丸呀、餃呀咁〜嘿嘿!肥死你在此分享小妹一個小小keep fit秘技:酸辣米線走肉碎小辣唔加餸次次都叫呢個,真心推介!好好味〜注意:走肉碎後會比平常辣!要小心喔〜走左肉碎個湯清左好味好多,是我最愛的酸辣味!油份減左八成有多!如果怕dry 可以揀點菜類(木耳、紫菜、九菜都是keep fit好朋友)仲係覺得dry要啲肉就可以揀豬耳!補充骨膠原❤但我覺得一碗已經好多,仲有大量芽菜、九菜,份量已很足!連加餸錢都慳返〜〜飲品不建議點甜和凍的。食辣忍唔到,凍檸茶走甜是我的至愛❤咁樣叫,食完暖笠笠肚子大滿足❤誰說keep fit 冇啖好食?說回食物,今次貪就腳來了銅鑼灣分店味道是咁多間分店水準平平的一間喔!份量較少,連九菜都得三四條!面頭的䓤花香菜都下得十分孤寒!令食味大減!價錢仲要比其他分店貴兩至三蚊!(不過地段租金貴都是人知常情嘅...)環境衛生倒是值得一讚!大部份是卡
次次都叫呢個,真心推介!好好味〜
注意:走肉碎後會比平常辣!要小心喔〜
飲品不建議點甜和凍的。食辣忍唔到,凍檸茶走甜是我的至愛❤
咁樣叫,食完暖笠笠肚子大滿足❤
誰說keep fit 冇啖好食?
說回食物,今次貪就腳來了銅鑼灣分店
味道是咁多間分店水準平平的一間喔!
環境衛生倒是值得一讚!大部份是卡位,坐得舒適,而且晚飯時間只得三成客人,自然容易keep得乾淨〜是我去過最企理的分店
題外話:一直分不清雲南桂林同雲桂香,其實係咪同一間?