2020-06-16 753 views
而家好多公司都陸陸續續回復正常返工, 所以lunchtime 出外食飯嘅人都多返好多.有時避免等位, 我同同事都會叫外賣自取.蝦麵店嘅外賣真心俾到少少驚喜我.就算係外賣, 佢個賣相都係好靚, D餸排得好整齊.外賣佢係湯一個碗, 麵同餸一個碗, 分開裝的, 所以唔驚攞到返公司個麵會淋晒.依碗係我叫嘅 蝦肉墨魚丸麵(辣味蝦湯底) HK$63.麵底可以揀油麵、米粉、河粉、檬粉、摻摻(油麵mix米粉).今次我係揀咗油麵, 因為想飽肚D.個麵嘅份量都幾多, 食完我係覺得勁飽.加咗湯之後就係咁樣.麵底可以揀油麵、米粉、河粉、檬粉、摻摻(油麵mix米粉).今次我係揀咗油麵, 因為想飽肚D.個麵嘅份量都幾多, 食完我係覺得勁飽.另外, 個湯又係值得一讚嘅.一打開個蓋就已經聞到勁香.雖然個湯隻色勁紅, 又有好多辣椒碎, 但食落係冇想像中咁辣.佢嘅少少辣, 令到個麵更加惹味.D餸嘅味道都唔錯.蝦雖然唔係原隻, 但食落口感都幾實, 唔會霉.墨魚丸幾彈牙同埋真係有味, 唔會一舊粉咁.真心推介.整體來講, 蝦肉墨魚丸麵(辣味蝦湯底)真係好好食.不論係湯底、麵定係餸, 味道都唔錯.就算係外賣都唔馬虎, keep到
有時避免等位, 我同同事都會叫外賣自取.

蝦麵店嘅外賣真心俾到少少驚喜我.
就算係外賣, 佢個賣相都係好靚, D餸排得好整齊.

依碗係我叫嘅 蝦肉墨魚丸麵(辣味蝦湯底) HK$63.
蝦肉墨魚丸麵

麵底可以揀油麵、米粉、河粉、檬粉、摻摻(油麵mix米粉).
今次我係揀咗油麵, 因為想飽肚D.
個麵嘅份量都幾多, 食完我係覺得勁飽.

加咗湯之後就係咁樣.
蝦肉墨魚丸麵(辣味蝦湯底)

麵底可以揀油麵、米粉、河粉、檬粉、摻摻(油麵mix米粉).
今次我係揀咗油麵, 因為想飽肚D.
個麵嘅份量都幾多, 食完我係覺得勁飽.

另外, 個湯又係值得一讚嘅.
一打開個蓋就已經聞到勁香.
佢嘅少少辣, 令到個麵更加惹味.

D餸嘅味道都唔錯.
蝦雖然唔係原隻, 但食落口感都幾實, 唔會霉.
墨魚丸幾彈牙同埋真係有味, 唔會一舊粉咁.
真心推介.

整體來講, 蝦肉墨魚丸麵(辣味蝦湯底)真係好好食.
不論係湯底、麵定係餸, 味道都唔錯.
就算係外賣都唔馬虎, keep到個賣相, 依個都值得讚嘅.
價錢方面, 係鰂魚涌食lunch都唔平.
我覺得佢HK$63咁大碗麵都合理啦.
2020-06-16
TakeAway
$63 (Lunch)
蝦肉墨魚丸麵
蝦肉墨魚丸麵(辣味蝦湯底)