2022-05-27
雖然只係小店,但更加食到人情味。呢間小店由一對情侶一齊經營,女店主主要負責收錢,服務態度好好,好友善同客氣; 男店主就負責煮麵,好有默契。以呢個隱蔽嘅位置,都算多人買外賣。我叫左蒜香花甲湯配粉絲,免費配料就揀左菜餔同芫茜。其實個人覺得唔洗嗌餸都得,因為本身揀呢個湯底已經跟豆卜(約2-3舊)、生菜同花甲(約10粒)。花甲冇沙、好滑同嫩。美中不足係生菜偏黃,如果大食量可能就唔好揀粉絲啦,份量對女仔黎講岩岩好但會好快肚餓。作為芫茜愛好者就希望多啲芫茜,但男朋友話一打開已經覺得我碗野好臭,證實左都夠味夠曬香!😹😹😹男朋友個碗就係香辣花甲湯,冇芫茜,有落叻媽辣油。辣油陣味好正,唔太辣但係好香。佢都叫左雞排,全部剪到一口食到,懶人必選!WhatsApp落單好方便,店主回應得好快!方便又好食,會再食!