🌟🌟🌟🌟🌟 = 最高評價蠔海鮮煎餅 🦪(🌟🌟🌟🌟)本身因為價錢考慮掙扎左陣到底叫薯仔煎餅定海鮮煎餅好彩見到啲蠔都幾大隻同埋其他野都好足料(魷魚+雜菜絲)個餅煎得好香脆,蘸埋佢個汁,甜甜地又啖啖海鮮,好滿足 ❤️豬脆骨配拳頭飯 🍚(🌟🌟🌟🌟)呢個口味偏濃(+少辣),清淡健康友慎點 😂我自己個人就覺得好食,因為好惹味我會形容佢整體係類似中菜裡面既回鍋肉但係佢用既豬脆骨比回鍋肉好食,因為口感好特別,脆到sok sok聲 👍拳頭飯反而一般,因為質地比較硬但係如果你係一個需要飯氣既人,咁拳頭飯應該可以滿足到你 拉絲芝士韓式炒雞 🧀(🌟🌟🌟)同行朋友鍾意食雞又鍾意芝士,所以毫不猶豫就點左呢個個人認為呢個比起其他菜式相對普通味道係類似鐵板燒雞肉咁,雞肉帶少少焦香味伴碟既係好甜既洋蔥絲 🧅 部隊鍋 🍲(🌟🌟🌟🌟🌟)我同朋友都表示最鍾意係呢個部隊鍋 ❤️🇰🇷本身我地對部隊鍋無咩期望,因為好似好多人話齋部隊鍋既用料其實好一般但係!呢度唔同喎!佢個湯底係有層次既,唔係一般高湯或者即食麵湯而裡面既香腸同埋午餐肉都係靚過平時係茶餐廳食果啲係冬天食飯有個湯 / 鍋係唔同啲既 😄我今次就只係同一個朋友黎,如果想靜靜地傾
🌟🌟🌟🌟🌟 = 最高評價
蠔海鮮煎餅 🦪(🌟🌟🌟🌟)
本身因為價錢考慮掙扎左陣到底叫薯仔煎餅定海鮮煎餅
好彩見到啲蠔都幾大隻同埋其他野都好足料(魷魚+雜菜絲)
個餅煎得好香脆,蘸埋佢個汁,甜甜地又啖啖海鮮,好滿足 ❤️
豬脆骨配拳頭飯 🍚(🌟🌟🌟🌟)
呢個口味偏濃(+少辣),清淡健康友慎點 😂
我自己個人就覺得好食,因為好惹味
我會形容佢整體係類似中菜裡面既回鍋肉
拳頭飯反而一般,因為質地比較硬
但係如果你係一個需要飯氣既人,咁拳頭飯應該可以滿足到你
拉絲芝士韓式炒雞 🧀(🌟🌟🌟)
同行朋友鍾意食雞又鍾意芝士,所以毫不猶豫就點左呢個
個人認為呢個比起其他菜式相對普通
味道係類似鐵板燒雞肉咁,雞肉帶少少焦香味
伴碟既係好甜既洋蔥絲 🧅
部隊鍋 🍲(🌟🌟🌟🌟🌟)
我同朋友都表示最鍾意係呢個部隊鍋 ❤️🇰🇷
但係!呢度唔同喎!
佢個湯底係有層次既,唔係一般高湯或者即食麵湯
而裡面既香腸同埋午餐肉都係靚過平時係茶餐廳食果啲
係冬天食飯有個湯 / 鍋係唔同啲既 😄
我今次就只係同一個朋友黎,如果想靜靜地傾計呢度應該就無咁適合架啦
但係如果係一般人黎飲酒聚會就一流啦 🍻
2025-01-20
$300 (Dinner)