2024-09-14 590 views
呢日約咗龍舟fd食飯,揀咗佢屋企樓下嘅雞煲店,之前已經聽中同介紹過話好食😍一場嚟到緊係要試招牌魔鬼雞煲,點咗小辣,真係好正!雞煲入面嘅雞肉鮮嫩,辣🔥嘅程度啱啱好,夠味之餘又唔會太咸,超級開胃。我地仲叫咗鵝腸落去炒,鵝腸脆口,索晒味,仲愈炒愈香,同雞煲簡直係絕配,呢個推薦要試!食完雞煲,就加湯打邊爐,叫咗一個大既牛魔王拼盤,份量真係好多,有牛小排、封門柳、手切本地牛,好似有成6、7款。牛肉質感真係唔錯,唔同部位唔同口感,最好食😋係手切本地牛,肉味濃郁,食咗咁多肉好開心🤣叫多咗份爆汁牛筋丸,口感彈牙,真係一咬爆汁,要小心彈到件衫😆仲有即叫即炸嘅脆響鈴,又係打邊爐必叫!除咗打邊爐,我哋仲叫咗兩款小食,👉🏼蜜椒薯仔牛柳粒同👉🏼百花炸蝦滑。蜜椒薯仔牛柳粒甜中帶咸,薯仔炸過好脆口,牛柳粒又香又嫩,估唔到邊爐店既小炒都咁出色百花炸蝦滑就外脆內彈牙,蝦味十足,香口炸野,送酒一流整體而言,呢間雞煲店食材新鮮,味道👅出色,唔單止係火鍋,連小食都好有水準。下次一定會再嚟,仲想試下其他菜式!

百花炸蝦滑就外脆內彈牙,蝦味十足,香口炸野,送酒一流