2019-04-13
#fridayla_admiralty ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Kiki拌麵其實都已經流行左一排從開初要搶購,到宜家已經隨處可見熱度已經逐漸下降😳⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀而呢間上年已經開始於金鐘開設既門店😍就可以比到即食麵以外既搭配與調味比你⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀今次我地就試左泰式既風味新菜式😍😍味道都唔錯,雖然我地既最愛都係椒麻拌麵😝⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣「KiKi茶@茶.米」自去年於金鐘太古廣場開幕,有別於坊間大多數的台式茶飲店,品牌特別選用優質的天然食材,包括直接從台灣進口的台灣茶葉、黑糖及蔗糖,並依照正宗台灣茶品配方,加入手工珍珠及即時沖壓的自家拼配濃縮茶。今次與香港著名東南亞食府「老巴剎廚房」聯乘推出三款別具亞洲風情的期間限定麵食美饌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣泰式香草牛肉燥拌麵💲118 (推介👍🏻)💭用上Kiki手工日嗮麵,配上泰式牛肉燥💭香茅同檸檬葉既味道好出😍💭辣度足夠,都食得幾過癮!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2⃣泰式冬蔭蝦
Kiki拌麵其實都已經流行左一排
從開初要搶購,到宜家已經隨處可見
熱度已經逐漸下降😳
而呢間上年已經開始於金鐘開設既門店😍
就可以比到即食麵以外既搭配與調味比你
今次我地就試左泰式既風味新菜式😍😍
味道都唔錯,雖然我地既最愛都係椒麻拌麵😝
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💭用上Kiki手工日嗮麵,配上泰式牛肉燥
💭香茅同檸檬葉既味道好出😍
💭辣度足夠,都食得幾過癮!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💭冬蔭公口味,亦配上Kiki手工日嗮麵
💭香茅同檸檬葉既味道依然好出😍
💭但調味偏甜,辣味不足😢😢
💭可以加D KIKI自家製辣椒油😎甘就fit翻
💭栗子泥口感都幾綿密😍
💭加上輕怡的忌廉,以及外層既酥香
💭味道同口感都唔錯!
💭味道係西式綠茶味😳
💭所以無抹茶甘香同無回甘😢
💭口感唔算好濃滑,比較一般 ⠀⠀
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🗺∶金鐘金鐘道88號太古廣場1樓112號舖
🍟Food:🔥🔥🔥🔥
🎆Mood:🔥🔥🔥🔥
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#fridayla_desserts
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #tea #