2011-10-26 29 views
食到悶gee旺角到底仲有咩好食呢??同朋友講開, 先知原來呢間天機盞口碑唔差好, 今日就同大人試試啦大約六點幾去到(早食飯一族) 唔駛等位直接就入得嚕不過waiter哥哥話因為今日樓上(?)包左場, 食1.5hrs就要走嚕ok無問題啦!入到去, 好wooden下worrrd meun都係木黎geed set大概~120左右包餐湯, 前菜, MAIN COURSE, DRINK同埋甜品唔,,, 價錢都幾抵喎!!一於就同大人一人一set 餐湯今日係南瓜/ 大蒜薯仔/ 雜菜我地就order左南瓜同雜菜南瓜湯好味道!! 好足料下, 食到有瓜肉雜菜湯大人都話唔差架到左前菜part, 我地叫左牛肉芝士卷, 同埋鴨胸salad(掛住食... 忘了影)SO FAR菜是新鮮的, 味道還可以!牛肉芝士卷幾特別, 可能係因為我好中意食芝士XD 好好食!!MAIN COURSE終於到!! 好期待HHAHA點解?! 因為我ORDER左藍芝士釀雞扒配薯菜溫馨提示, 藍芝士味道唔係個個人接受到點之前要think twice ahhh但我就好喜歡naaa, 因為係芝士嘛waiter 擺上台之時我己經聞到陣味嚕heeh

食到悶gee旺角到底仲有咩好食呢??
同朋友講開, 先知原來呢間天機盞口碑唔差
好, 今日就同大人試試啦

大約六點幾去到(早食飯一族
) 唔駛等位直接就入得嚕
ok無問題啦!

入到去, 好wooden下worrr
d meun都係木黎gee

d set大概~120左右
唔,,, 價錢都幾抵喎!!
一於就同大人一人一set

餐湯今日係南瓜/ 大蒜薯仔/ 雜菜
我地就order左南瓜同雜菜
soup
南瓜湯好味道!! 好足料下, 食到有瓜肉

雜菜湯大人都話唔差架

(掛住食... 忘了影)
SO FAR菜是新鮮的, 味道還可以!

MAIN COURSE終於到!! 好期待HHAHA
點解?! 因為我ORDER左藍芝士釀雞扒配薯菜
溫馨提示, 藍芝士味道唔係個個人接受到
點之前要think twice ahhh

但我就好喜歡naaa, 因為係芝士嘛
waiter 擺上台之時我己經聞到陣味嚕heehheee

同想像中有d 唔同, 以為係流心咁(想多了....=_=|||)
原來係雞扒內切開釀少少入去
但都無損我對芝士的喜愛
umm, 我會比85分個雞扒laaa

大人order左steak(忘了全名是甚麼咯...LOL)
medium rare.
牛肉處理得不錯, 的確做到medium rare之效
份量都幾大塊

醬汁也配合得不錯.
由於小妹戒牛的關係, 淨係試左幾塊jaa (沒堅持的傢伙

main courses入面最最最令我同大人impress既係佢地ge side dishes
有茄子, 雞比菇類同埋. ..唔記得
配菜上台時仍是熱的,
而且唔係白烚, 是真正有用心製作的
好令人感動
藍芝士雞扒
STEAKKK
甜品part!
order左心太軟同蘋果卷
蘋果卷入面好重肉桂味(大心大心)
同apple做到well-balance之效
而且仲係熱!! impressed,once again!!
大人的心太軟聽說都不錯,
朱古力真係有流出黎gaaa
試左一啖, hummm,
唔算好濃古古力味, 我覺得嘛嘛地咋
OK LA
埋單280 左右
都算唔錯NAAA

呀, 提一提
佢地收碟都幾快
同埋落單時一開始就要寫埋甜品><
雖然係最後先上, 不過其實我都仲想考慮多陣架
2011-10-23
soup