2019-04-13
今日相約幾個好朋友一齊喺旺角新世紀行街街。見到呢間別緻的 Share Le Pain 就每人揀了一款飲品。我哋叫咗,台茶18號紅玉 $35茶味香而且獨特。喜歡的喝茶的朋友不妨一試。藍芝士奶蓋極濃日式抺茶 $40抹茶味很重。藍芝士奶蓋帶厚厚的芝士味和咸香。感覺不錯👍。珍珠鮮奶茶 $36店員用上明治特膿牛奶,奶味特別重特別滑,茶味調校得不錯,不會有苦澀味。珍珠很QQ的有口感。鮮醇芋頭奶 $36芋頭味道香醇濃厚。每一啖都係到芋頭肉。很足料。金磚火腿芝士 $22麵包好軟熟。芝士半溶,夾着火腿特別好吃。朋友對這個包評價很不錯!抺茶鬆餅 $8抹茶味很重。鬆餅質地結實有口感!蒜蓉金磚 $15麵包酥軟。勁香蒜蓉味。好好吃!花生金磚 $15麵包酥軟。每面都塗上厚厚的粒粒花生醬。味道十分濃郁。喜歡花生醬的朋友可以試試!楓糖小牛角 $8牛角包香口酥脆,有甜甜的楓糖漿味道,不錯吃!Share Le Pain 而家做緊珍珠鮮奶茶 promotion,第二杯半價,大家不妨買杯嚟飲飲!
我哋叫咗,
台茶18號紅玉 $35
茶味香而且獨特。喜歡的喝茶的朋友不妨一試。
藍芝士奶蓋極濃日式抺茶 $40
抹茶味很重。藍芝士奶蓋帶厚厚的芝士味和咸香。感覺不錯👍。
珍珠鮮奶茶 $36
鮮醇芋頭奶 $36
芋頭味道香醇濃厚。每一啖都係到芋頭肉。很足料。
金磚火腿芝士 $22
抺茶鬆餅 $8
抹茶味很重。鬆餅質地結實有口感!
蒜蓉金磚 $15
麵包酥軟。勁香蒜蓉味。好好吃!
花生金磚 $15
楓糖小牛角 $8
牛角包香口酥脆,有甜甜的楓糖漿味道,不錯吃!