2017-10-02 142 views
天水圍既美食非常少,平時都好少去天水圍食野,今次有朋友介紹屋企樓下既頌富商場翻新,轉左名做T mall, 更多左好多新餐廳,重點係平! 所以就揾左晚去試試! 我極度偏好台灣食物,每年都要去一去台灣止下渴,今次係t mall揀黎揀去,都係揀左呢間台式餐廳,門口棵大樹已經好有台式cafe feel! 今次點左個牛肉鍋食,上到台先點火滾熱,牛肉等湯滾左先落落去,麵就另外一碗既, 麵既湯底同鍋既湯底唔同,鍋既湯底香好多,甜d, 好多蘿蔔味,幾特別!加配左半熟蛋,呢款賣相就比較失色,但味道ok另外仲叫左最鍾意既炸雞翼! 雞翼好驚喜,皮既粉唔厚,內好juicy, 好想enocre!野飲方面叫左水果茶,超大杯,賣相都好岩我呢d港女影相呃like, 飲落甜甜地,好正! 但太大杯,建議2個人share!甜品方面叫左佢招牌既即撞豆腐花,黎到會有個漏斗,漏哂就撞完,開得即食,超有趣! 味道方面都夠滑,自己落黃糖調教甜度,極度推薦! 成親飯都好抵,cp值好高,大家可以去試下!

加配左半熟蛋,呢款賣相就比較失色,但味道ok

成親飯都好抵,cp值好高,大家可以去試下!