2024-06-15
今次打邊爐加燒肉嘅體驗有啲意想不到,呢間餐廳環境舒適,枱面乾淨整齊,而且侍應服務態度幾好,仲有得任食任飲(加$48清酒任飲)令我同友人都食慾大增。我哋今次揀咗最平嗰set ($228,全日免+1),嗌咗牛里肌、特選豚肉同鯛魚片。係食材方面,豬肉新鮮嫩滑,油花分佈均勻,我個人覺得口感比牛肉更好。牛肉肥瘦適中,口感爽脆,配上醬汁更添風味。魚片薄切,肉質細嫩,有啲似鯇魚咁爽口,比想像中出色。蔬菜同丸類就基本選擇,不過不失。湯底方面,我哋嗌咗芫荽皮蛋做湯底,清甜可口,冇過多的調味,皮蛋足料又大粒,係芫荽略嫌可以再多啲😆我都忍唔住食咗幾粒皮蛋。服務方面,服務員態度親切,我哋一行3人都係等咗一陣就有位,入座之前佢都好客氣叫我哋等等,話執緊枱,好耐冇試過喺香港食放題有咁好服務態度。上菜速度算快,而且會主動詢問我哋需唔需要加湯,非常貼心。有朋友想飲清酒,但明明成枱3個人,呢間都唔會夾硬收足人頭,都係按杯收費,收我哋2人清酒放題價錢,都幾均真👍🏻總體而言,今次打邊爐嘅體驗非常滿意,食材新鮮,湯底清甜可口,服務周到,絕對值得推薦!不過食材偏健康唔太油膩,如果追求濃味嘅人,可能就唔太適合🤣