2017-05-13
今日係佐敦見客, 之後同同事搵到呢間餐廳, 雖然條街有D黑暗, 但真無諗到味道一流, 價錢都好合理, 難怪咁多人黎食, 而且出餐仲好快, 每個餸都係熱辣辣的.我地叫左幾樣餸, 首先叫左個魚子醬焗桶蠔$188, 嘩嘩嘩....勁大隻蠔呀, 呢味餸堅正, 唔係講笑, 炸醬勁薄, 滿滿既魚子醬, 底部再有一塊生菜, 一啖咬落去, 原全唔覺得肥膩, 口感仲有外脆內軟, 魚子醬又有咬口, 三種感覺一齊黎, 而且蠔味都好重, 好厚肉, 讚!!第二味我地叫左奄仔蟹糯米飯$210,價錢係段係段襾計既, 呢隻蟹勁新鮮, 所以肉質勁嫩勁鮮, D膏都好香, 蒜既份量都啱啱好, 唔會蓋過哂蟹既鮮味, 不過糯米飯就淋左少少.再黎多條魚先, 我地叫左條海斑$188, 都係段襾計, 新鮮游水的, 大廚將條魚蒸到剛剛好, 一D都唔老, 而且D肉勁滑呀....YUMMY YUMMY, 我地重未試過可以將條魚食得一乾二淨, 因為佢一D都唔醒, 只係有魚既鮮味.最後緊係要食返個菜啦, 我地叫左個金銀蛋莧菜$68, 呢個時候就最啱食莧菜啦.最後仲有個芒果布丁甜品送TIM.
第二味我地叫左奄仔蟹糯米飯$210,
最後仲有個芒果布丁甜品送TIM.