2018-12-10
香芒蟹籽沙律 $52呢個沙律分量充足,最正係芒果真係好甜另外沙律醬又唔會落得好多,有時真係好怕沙律醬過量,影響哂成個沙律。青瓜絲同蟹柳絲粗度岩岩好,當做前菜小朋友都鍾意食牛油果軟殻蟹卷 $82一開始睇到呢個價錢都覺得有D貴,又唔知有幾多件。但一上枱原來有6件仲要好足夠,牛油果份量都幾多而且牛油果熟既程度岩岩好,唔會太生或者過熟,軟殻蟹炸完又唔會有一陣油味,味道唔錯(壽司)海膽$48/三文魚 $22/ 甜蝦$24 壽司用料好新鮮仲要切得都幾大片,好似件三文魚好似2合為1咁,都幾抵食甜蝦同海膽都真係新鮮,食落物有所值(串燒)鰻魚 $56/ 牛舌 $56/ 明太子雞翼 $34串燒即叫即燒,以上價錢係小妹叫了2人份量,價錢黎講又唔算貴。鰻魚食落好厚又夠Juicy。最正係個鰻魚皮,好有膠質好似D骨膠原走哂出黎咁。牛舌有2嚿比較韌但牛肉味重同埋好厚切,若果調味料落重少少會更好味明太子雞翼應該岩哂小朋友食,啖啖肉又有微量既微量既辣,幾過癮牛肉拉麵 $78牛肉拉麵既牛肉唔係坊間既肥牛,呢到既牛肉就好似食越南生牛肉湯河,一樣咁滑一樣咁有牛肉味,滷蛋又滷得幾入味,配料又夠多,拉麵評分唔錯總括,小妹覺得呢類
牛油果軟殻蟹卷 $82
(壽司)海膽$48/三文魚 $22/ 甜蝦$24
甜蝦同海膽都真係新鮮,食落物有所值
(串燒)鰻魚 $56/ 牛舌 $56/ 明太子雞翼 $34
牛肉拉麵 $78
總括,小妹覺得呢類既日式餐廳係舊區愈來愈少,而家好多人都比較喜歡去大型連鎖店食野,變相小店生存空間同客源變得愈來愈小,呢間餐廳小妹即使閒日去,都好多街坊去食,希望呢間餐廳可以繼續落去