2022-06-27 1062 views
返工方便好多時都會買外賣,今次去左教會裏面一間社企餐廳買外賣,係喜出望外嘅高質素👍🏻今次叫左韓式厚蛋芝士吐司配雞扒及沙律菜($48),跟一杯熱飲🍵 其實之前都已經食過,記得嗰陣無咁平,唔知係咪體恤民情,所以社企餐廳價格都調低左🫢就咁睇個外賣盒好似有啲簡陋,但我必須講,少年唔好太天真,食完係真係飽到唔駛食夜晚,因為佢份量真係好足!沙津不過不失,加左啲芝麻醬,都好難唔好食🥗但揭開塊包,你見到塊雞扒係超級巨型,呢個已經係我已經鋸左一兩啖嚟食,塊雞扒都仲有咁大😱 雞扒肉質都唔好,煎得啱啱好。芝士蛋嘅配合都好難出錯,但我最欣賞係佢兩塊麵包,雖然墊底嗰塊難以避免會淋左,但係兩塊麵包都係食到有牛油同蜜糖味,真係做得好細心🤤$48嘅價錢,換嚟咁嘅水準去填滿個肚,都真係好難唔令人滿意☺️