見到好多對農場餐廳偏激的言論,老公決定帶我親身試一試我就本住去食個西餐嘅心態去,反而幾驚喜😊我地大概12:45左右到嘅,一坐底老闆已經過嚟打個招呼,同場有另一個客人早過我地等緊堂食,我因為想2:00前離開,所以都好快落左單。老闆有溫提,可能要等耐少少喎其實等左大概15分鐘就已經有野食,賣相一啲都唔差!呢份雞扒係老公嘅,個sauce係好味個種濃,蕃茄嘅酸酸地配小小辣,雞肉唔鞋,係煎香咗有少少脆邊…食到一半老公發現sauce裏面仲有半隻大啡菇!咁嘅價錢真係好驚喜。配菜都好正,勁足料,薯仔夠粉好新鮮🎩偷聽到老闆講本來應該想用粟米蓉,但個人建議粟米粒賣相應該會好啲😝輪到我份薄牛扒!真心我覺得係多過五成熟嘅,但想講一啲都唔薄!絕對大件夾抵食。我最欣賞係個蒜蓉汁,老闆好有heart真係有好多新鮮蒜蓉。老實說,我覺得老闆係好有heart💗好有熱誠好有執著。其實👉🏻一個咁嘅價錢,配一個咁嘅分量👈🏻,真係好有良心嘅一間餐廳!我敢講我今餐係好味嘅,當然有可進步🆙嘅位置i.e.牛扒偏韌,凍奶茶太甜不過平心而論,一個伯伯一腳踢做到咁多已經好唔簡單,如果有心支持又唔想食到一肚氣,建議望一望店內食客進度,咁你就預
見到好多對農場餐廳偏激的言論,老公決定帶我親身試一試
我就本住去食個西餐嘅心態去,反而幾驚喜😊

配菜都好正,勁足料,薯仔夠粉好新鮮
蕃茄汁雞扒意粉

蒜蓉汁薄牛扒意粉

不過平心而論,一個伯伯一腳踢做到咁多已經好唔簡單,如果有心支持又唔想食到一肚氣,建議望一望店內食客進度,咁你就預算到你大概要等幾耐😊
💟但係如果想享受慢活,同男/女朋友傾下計坐耐啲,呢度絕對啱你💟

#不喜勿插 #正能量 #支持 #自食其力 #堅持做自己喜歡做的事 #你可以嗎
羅宋湯
2022-04-12
$70 (Lunch)
蕃茄汁雞扒意粉
蒜蓉汁薄牛扒意粉