2017-08-31 85 views
同朋友喺彌敦道行完街搵嘢食!原本諗住食豐洲水產! 但係朋友不太好日本嘢! 所以我哋就去咗樓上3樓食焱手工台式火鍋!呢度可以散叫又有套餐!以為自己精打細算叫咗套餐!點知就重大伏喇我哋叫咗一個每位$298嘅海鮮火鍋套餐! 因為我個人對牛都比較有要求! 喺揀肉食方面我哋每位再加20蚊轉咗封門柳! 其實計返,未計加一都已經每位$318!不過當時覺得,唔緊要啦,好食嘅話貴少少都ok啦! 所謂辛苦志在搵黎食吖嘛!因為我喜愛食辣,所以就挑選左宜個三重鍋!即係一邊係麻辣湯,一邊係美人鍋,而中間就係清酒蜆!鍋底一上果陣已經覺得係第一伏!點解麻辣火鍋會係甘既味? 我除咗食到同見到指天椒嘅籽之外咩味都食唔到!心諗算!D料ok就由佢!除左碟牛,其他睇個樣都ok!碟牛一睇已經覺得唔新鮮!瘀黑色重要超級有咬口!( 封門柳應該係好淋身而又有牛肉味)唉!即係覺得第二伏!海鮮拼盤!我都唔想評論佢貴定平啦!有蝦,帶子,龍躉片,花枝片,蟶子皇!總共5款!只可以話尚算新鮮!性價比高唔高就自己諗啦!手工丸拼盤真係要講粗口! 梅菜丸好難食!粒餃叫同釀冬菇正常!果舊三色成舊糕既物體原來係墨魚滑!有陣怪味,唔識欣賞!個雪條棍蝦滑真係

手工丸拼盤真係要講粗口! 梅菜丸好難食!粒餃叫同釀冬菇正常!果舊三色成舊糕既物體原來係墨魚滑!有陣怪味,唔識欣賞!個雪條棍蝦滑真係食完想喊!咬落去口感無乜野!食落去,覺得甘奇怪既!一聞!臭到想死呀!真係食完想死! 成餐飯最正常得個炸響鈴同個雜菜拼盤!個人認為每人三百幾蚊有更好嘅選擇囉
2017-08-22
$350 (Dinner)