2018-04-19 3769 views
呢間西餐廳好似癲覆左對煎牛扒既認識,通常都係覺得要大火煎兩煎,再等個熱度滲入去煮熟。但呢個講既slow cook係去到煮兩個鐘、什至四個鐘都有,到底呢個方法既牛扒出到黎點呢?我地平日去食,即日黃昏時間book位都ok,去到都未滿座既。佢係自助形式,自己去收銀到order同俾錢先,再等啲食物上枱美國安格斯西冷牛扒👍🏿 最好食!佢既牛扒唔韌,切落去已經有好多汁。佢既調味好簡單,一啲香料,但已經輕易帶出佢既肉味,連鹽都唔洗點。脂肪均勻,有幾啖咬落去啲油份出哂黎,超香超好味美國安格斯菲力牛排相比之下就比較遜息,啲肉比較韌,同埋肉味都無咁出馬蘇里拉芝士條👍🏿 個人黎講都好鍾意食芝士,呢款芝士條有沙律醬點,所以唔洗怕漏。成條都係芝士唔會食食下變左空氣,趁熱食仲可以玩埋拉絲,拉到成個手臂咁長!黑松露巴馬臣薯條個味道無咁出,儘量每一條都點個醬同埋芝士就好味啲!本身條薯條外脆內多薯蓉,唔係麥當勞既款式野飲就嗌左Rekorderlig ( premium strawberry-lime cider ),士多啤梨味幾濃,唔會似藥水,酒精味亦唔突出,適合女仔品嚐~價錢覺得幾抵食~ 去傳統扒房都差不多呢個價,但

美國安格斯菲力牛排

馬蘇里拉芝士條

黑松露巴馬臣薯條

價錢覺得幾抵食~ 去傳統扒房都差不多呢個價,但肉質就比佢地更好,媲美高級扒房,想食好啲又唔想洗太多錢,可以黎呢到~
Type of Meal
Dinner