2021-11-30 620 views
11月29日,又係肥華最開心的日子,因為一家四口到此店食晚飯,網上此店没有負評,更有幾樣出品被各食評家,譽為必食之品,如吊炸鷄,即炸魚皮,鳳梨咕嚕肉,鹅煲,及䓤撈魚皮,好一於叫晒呢D招牌名餸休,再加一個蟹肉扒豆苗,心諗有兩個仔仔係度,你憂食吾晒,首先上枱嘅係個,羗䓤撈魚皮呢味嘢,係我至愛食咗幾拾年,自問都有資格,俾過評價佢,此店嘅羗䓤撈魚皮,真係超得,爽,脆,鮮,嘅味道有齊,可能係現時全港最好食魚皮,評分A十十,第二樣上枱係鳳梨咕嚕肉,又係一個高水準.出品,連食咕嚕肉專家,靚媽都對呢味餸有讚無彈,又係一個A十評行菜色,好嘞到第三樣鎮店炸魚皮出場,成尺長嘅魚皮,賣相真係先聲奪人,攞晒印像分,可借一食落口就覺得吾對路,魚皮係蘇脆,但卻非常油腻,食咗小半塊就好似飲咗D油落肚,兩個仔仔都話大成街市賣$10包嘅魚皮,仲好食過佢,呢味鎮店炸魚皮係D級評分,雖然跟住上枱嘅炸子鷄,鹅煲,蟹肉扒豆苗,味道都有B至A水準,可惜我們四人的胃口,巳給該味炸魚皮,攪到滯晒再無興趣,開懷大嚼枱上美食,最後竟有三份一食物,要打包回家,總結此店嘅出品,係Ok嘅,炸子鷄及䓤撈魚皮更是,必點食品,其他就見人見智,加上價錢吾算貴,碟頭夠份量,呢間係好店,值得一試。