2022-11-04 60 views
成我成長的某人《生日飯》今晚同好個好耐無見既朋友食生日飯,我地6點到,而且book左位,所以唔洗等位,餐廳幾有情調,幾岩拍拖feel,由於我地好早到,所以感覺好似包場咁,我地叫左金沙蛋黃單骨翅、逢甲串B醉雞卷、台式三杯雞、松露奶油鮮百合花、黎到野食,我地先知原來叫左三樣都係雞,頭先叫野食,無留意!金沙蛋黃單骨翅:呢個超好食,內脆外軟,面頭d蛋黃汁好正鹹鹹地,但又唔會太油脷,逢甲串B醉雞卷:呢個雞卷食落口真係有酒味,應該係腌既過程好夠時間先做到,台式三杯雞:呢個正正常常三杯雞,雞件算幾滑,同嘛d九層塔好鬼香,松露奶油鮮百合花:呢個真係好特別,雖然鮮百合本身無咩味,但配上松露同奶油就好香,同嘛食落幾有口感,而且有小小薯蓉係底,感覺好中西合壁總括,餐廳環境好舒服,傾計一流!
成我成長的某人《生日飯》

黎到野食,我地先知原來叫左三樣都係雞,頭先叫野食,無留意

總括,餐廳環境好舒服,傾計一流!
台式三杯雞
金沙蛋黃單骨翅
逢甲串B醉雞卷
松露奶油鮮百合花
2022-11-01
$220 (Dinner)
Celebration
Birthday