2023-07-13
由於當晚同印尼姐姐慶祝生日所以決定去附近酒樓食晚飯。剛巧遇上酒樓做緊18週年5折優惠 ‧ 平時閒日得幾枱人,點知當晚都幾FULL。不過到最後好難得一餐晚飯6道菜式居然冇一樣係正常先講味道:1. 潤燒石歧乳鴿 - 食落第一啖以為自己味覺有問題,再食多2啖以為自己再中左COVID搞到咩味覺都冇哂. 咩味都食唔出!2.即燒黃金脆皮雞 - 原來個廚師將應該落係乳鴿既鹽落埋落隻雞既時候,果種咸味絕對令你上哂頭!3.荷花梗翡翠炒六頭鮑魚 - 本身以為唔多唔少都有1﹑2粒細細粒既完整鮑魚既時候, 真係太天真! 係得幾塊1蚊銀大細既"鮑魚片"咋,仲要鮑魚片同D荷蘭豆炒埋一齊都可以得鮑魚片有少少味之外荷蘭豆係冇味! 個廚師簡直係高手!4.蜂蜜柚子明蝦球 - 呢一味呢俾返D甜頭你嘆下. 當你食咗冇味同咸既2道菜之後,滿滿既柚子醬浸過D蝦球,食1啖都還可以食多幾咪甜到你牙都軟!5.蟲草花蒸海花斑件 - 新鮮到你仲食到有D海水味仲同D魚鱗充滿係口腔到6.黑椒蔥爆牛柳粒 - D牛唔止WELL DONE咁簡單, 完全係OVERCOOK, 冇D牙力都搞唔掂再講服務:當時已同店長反應各樣菜式既問題,但佢既反應就係同你
不過到最後好難得一餐晚飯6道菜式居然冇一樣係正常
先講味道:
再講服務:
當時已同店長反應各樣菜式既問題,但佢既反應就係同你講第2樣野完全唔處理問題。
到之後切蛋糕既時候店長就走黎話要收切餅費$100 仲話平時係唔會收, 依家做緊優惠所以要收!! 呢個係公司政策咁話! 重點係佢收左我錢但又唔幫我切個CAKE先好野! 最後要自己切返個CAKE
店長仲話: 公司都俾左5折優惠啦!已經好平! 簡直荒謬 咩叫平時係唔收切餅費而依家優惠就要收?? 一間公司咁樣做生意真係勵害
真係冇下次呀!