2020-12-24
今次呢間咖啡店係主打手沖咖啡,如果唔係好識咖啡既朋友真係唔建議黎呢間打卡,因為佢連white coffee都係用精品豆,最低消費都要$70,加奶又要再加錢,比起其他咖啡店係有點貴Bar枱佔左成間咖啡店都幾大地方,枱亦都唔算好多,環境還可以罷但唔算坐得舒服Hokkaido Milk Roll Cake可能太大期望,食完非常失望,卷蛋好似雪到死死實實咁,一d都唔鬆軟,唯一覺得有d安慰係個honey combHand Drip Coffee有9款咖啡豆可以選擇,當中兩款係藝妓豆,仲要係ninety plus同翡翠莊園既藝妓咖啡,不過我都係試返d入門版Nicaragua La Bendicion Washed來自尼加拉瓜既咖啡豆,淺焙,有果酸既味道Savage Coffee Boquete呢杯飲落會無咁酸,帶有可可,黃糖既味道首先我非常後悔叫左冰手沖咖啡,見到咁大舊whiskey冰我就知出事,除左頭兩啖仲depp到咖啡既味道,之後成杯都好淡,所以我根本飲唔清楚咖啡豆真正既味道,明白用whiskey冰係想減慢冰既溶點,但建議用返細一個size 既冰波仲有店員只卑咖啡menu客人,隻字不提有其他飲
Hokkaido Milk Roll Cake
Hand Drip Coffee
Nicaragua La Bendicion Washed
來自尼加拉瓜既咖啡豆,淺焙,有果酸既味道
Savage Coffee Boquete
呢杯飲落會無咁酸,帶有可可,黃糖既味道
仲有店員只卑咖啡menu客人,隻字不提有其他飲品,好似焗人一定要叫咖啡,明白手沖咖啡搵錢,連white coffee都用精品豆,但有d顧客可能唔飲咖啡,唔問你就唔講有咖啡以外既飲品,去咖啡店唔飲咖啡是罪嗎?無做功課既客人隨時會中伏,我就唔係好buy呢種手法囉🙅🏼♀️