2020-10-13 50 views
作為廚師兼且了解過下調酒方面既我對於該餐廳最簡單既評價係:可以再嚟首先經Openrice訂座/walkin,都係有75折優惠從來未試好想食一間餐廳而book枱食飯,都係因為圖一(左邊)Dancing Grape既外觀吸引住~所以先決定選擇該餐廳。左$68:味道非常適合女生/唔太鍾意濃厚酒精既人士飲。雖則個人比較鍾意濃酒精,但呢款絕對令我留低深刻印象。右$78:呢杯配左黑糖瑪仔,唔可以話唔夾,都唔可以話夾到隻味,只係無搶到酒既味,亦可以做到外觀吸引效果呢杯就適合鐘意濃烈酒精既人士飲首先,第一道菜上枱係三文魚芒果莎莎$128。本來對佢有極高期待,但莎莎方面比較差。三文魚,okay 吾會特別有咩問題。芒果莎莎,太甜,正常莎莎應該會有少少偏辣口但呢個完全無。對於我個人口味而言,因為太甜,令到汁係吊吾出三文魚既味。感覺就係兩回事放埋一碟。如果佢可以調翻有小小辣口,相信成件事會更好,更令人回味無窮。之後上枱係串燒$88肉質係林既,唔會鞋口、唔會太過乾沙嗲汁方面,如果係自己調既話,真係好欣賞。好好味,甜度、味道、惹味程度都剛剛好。因為漢堡賣晒,所以改點串燒,幸好無令我失望。希望下次可以試到漢堡。最後
作為廚師兼且了解過下調酒方面既我
對於該餐廳最簡單既評價係:可以再嚟

首先經Openrice訂座/walkin,都係有75折優惠

呢杯就適合鐘意濃烈酒精既人士飲

首先,第一道菜上枱係三文魚芒果莎莎$128。
本來對佢有極高期待,但莎莎方面比較差。
三文魚,okay 吾會特別有咩問題。

之後上枱係串燒$88
肉質係林既,唔會鞋口、唔會太過乾

最後上枱係鱸魚$148
暫時係最抵食既菜式
因為佢大部分骨已起,肉質滑,唔會過熟。
不過配既汁就有需要改善地方。
汁方面太辣。唔係吾食得辣,而係因為魚本身已有香茅等奄製。如果配埋汁,不但會遮住奄製好既味、更會遮住魚本身既魚味。成件事就變得好浪費條魚
但整體上真係好Ok

不過我覺得如果每枱要計人頭收費,每位一坐低就$30(有爆谷),感覺有點奇怪。因為其實訂座吃飯,而吾係食零食,就算收$30都可以接受,但如果計人頭收費,真係好不划算

此外一提,挺欣賞一個廚師製作所有食品
另外侍應都比較nice

餐廳環境氣氛不俗,因為睇食評話入面可食煙,唔知係咪真但個人太接受不到煙味所以只能選近門口,所以無咩feel~有機會會坐入啲試試

好耐無寫食評,呢間值得寫評價的餐廳

2020-10-12
$250 (Dinner)