我已不能再食肥牛橡筋,讓我投入雞煲邊爐的懷抱 一哥私房菜雞煲加打邊爐大概已成為perfect match , 先食雞煲再打邊爐已經係之如旅遊景點的行程,有得簡任食餐廳更加好!之但係就好似我上一兩個星期響網上平台見到嘅一篇文章所指,記得以前食放題驚死蝕底,食到飽一飽就泥爆肚咁滯,當然啲嘢食嘅質素唔可以話係高,多數係食得落口啦就算,現在人大個啦,放題嘅準則影同以前唔同,食要食得精同埋剛剛好就夠了!所以雞煲打邊爐任食要求都多左好多,唔再係食得落口就當得!佐敦「一哥私房菜」,佢嘅特色唔係全部野都會肥係任食,其實咁樣仲好啊!素材唔使拉上補下,變成靚野可以精d 靚d . 雞煲同埋部份嘅火鍋配料係免費任食,每枱送生蝦剌身同一盤六至八種新鮮海鮮的拼盤,加一碟牛肉。飲品就汽水自家菊花茶任飲。先介紹個泰式生蝦刺身,彈牙有鮮味,仲有個辣到high high 的辣醬,口感很正!自家煲既菊花茶, 冇影到,但係極速冇晒,所以建議各位一坐低就記得叫!四川麻辣雞煲,BB 辣,香味四溢,帶點麻辣感覺很好,雞很大,肉超多,一隻雞份量四至六份用剛好,雞肉很嫩,超正,雞也很肥美,醬汁也很出色,其實雞煲可以飲架不過如果再食落去
我已不能再食肥牛橡筋,讓我投入雞煲邊爐的懷抱 一哥私房菜
所以雞煲打邊爐任食要求都多左好多,唔再係食得落口就當得!
四川麻辣雞煲
四川麻辣雞煲,BB 辣,香味四溢,帶點麻辣感覺很好,雞很大,肉超多,一隻雞份量四至六份用剛好,雞肉很嫩,超正,雞也很肥美,醬汁也很出色,其實雞煲可以飲架不過如果再食落去我哋呢幾位美女呢就食唔落其他嘢啦!
四川麻辣雞煲
食完雞煲就換另一個煲,呢個設計完全係完美的!雞煲太油,再打邊爐好多時會似油煮咁,太罪惡,換第二個煲就健康點,罪惡感都少點!
鮮茄花甲野菌蟹鍋
鮮茄花甲野菌蟹鍋新鮮水蟹配上勁多蕃茄,鮮味十足,水蟹大隻又有肉,果然真材實料!
新鮮好味海鮮拼盤
到了限定每位一份新鮮好味海鮮拼盤出場,嘩。。。。一睇已經覺得抵!
新鮮好味海鮮拼盤
呢個手切本地牛頸脊日日唔同,每一日大概會有六至八樣海鮮,總之包保你滿意啦,是日有大隻鮑魚,聖子,扇貝,連殻帶子,生蠔刺身帶子,鮮蝦,新鮮馬刀貝同超級大隻嘅大蜆,仲有龍躉肉爽鯇片。
全部都即日新鮮到場,新鮮到不行,位位一份,完全唔洗爭!其實淨係食呢八樣嘢都飽啦!全部落湯都無縮,大件得很! 而且清洗都好乾淨!
尤其係刺身帶子,鮑魚同埋超好食龍躉片,龍躉片鮮味十足,脆鯇真係脆,絕對唔係草鯇咁簡單,仲有個馬刀貝,刺身馬刀貝就食得多啦今次第一次食原隻馬刀背估唔到肉底咁厚咁鮮甜!
手切本地牛頸脊
仲有包的一碟手切本地牛頸脊,包一疊但係如果再要都只係$38,家下啲打邊爐店要碟靚啲嘅肥牛都過200啦,你竟然同我講呢個今年或牛味咁重,雪花咁靚嘅牛肉,加碼只係需要$38,真心抵到想爆粗!
其他任食嘅食物都有好多包括水餃雲吞牛丸肉丸等等,仲有蔬菜山根響鈴炸魚皮魚蛋等等,餸料豐富,二最開心嘅就係當你一坐低,啲嘢食就自動波出現,唔使畫紙仔,除非真係好大食啦如果唔係佢屋入嚟嘅嘢食已經夠食飽,再加就只需要同侍應講返要邊一啲嘢食,就已經可以立即加碼!方便得很。
要推薦呢度嘅炸魚皮,大件乾身而且好夠脆,仲有丸類質素都好高,而雲吞同水餃絕對係超班之選!
水餃雲吞牛丸肉丸
呢度有獨立房間同埋大廳可以選擇,房間細細但有獨立電視,最適合一班朋友柴娃娃嚟食飯啊,至於啤酒價錢亦都幾合理,自己響房就唔怕嘈到人啦!
手切本地牛頸脊
其實講咗咁耐我都未知個收費一問之下原來係$258一位真心超抵,仲去牛X 食橡筋?都係食雞煲打邊爐飲食抵啦!呀,但我唔記得問使唔使加一添!
$260 (Dinner)
鮮茄花甲野菌蟹鍋
水餃雲吞牛丸肉丸