2020-08-19 1443 views
網上外賣平台叫外賣自取韓式紫菜卷及泡菜炒豬肉蓋飯。 我主要食紫菜捲,蓋飯食了少許。先講好評♥️,泡菜炒豬肉是我甚少在韓國餐廳點的食物,所以口味真係見仁見智。 圖片可見材料有豬肉、泡菜、紅蘿蔔絲、洋蔥絲、蔥段和醬汁。味道:我覺得辣同埋甜好平衡, 算是發揮穩定的菜式。分量: 個人覺得頗多, 因為飯的份量好似有兩碗多, 驟眼見落咗頗多油( 油多會更飽肚), 不過出街食多油是正常吧。 食完成份會勁飽 (我係女仔)。到紫菜捲,好評是餡料豐富, 有菠菜、紅蘿蔔、蟹柳 、 香腸 ,醃蘿蔔、蛋和魚糕,卷嘅手勢也很好,包得好緊,食嘅時候啲餡料黐埋一齊不會散落周圍。到負評😭 中肯地說,圖片中可見韓式紫菜捲的飯落得太多水,所以口感接近漿糊,什失望😭 服務方面我是外賣自取,所以同服務員緣慳一面, 只能說非常準時♥️完~
網上外賣平台叫外賣自取韓式紫菜卷及泡菜炒豬肉蓋飯。

我主要食紫菜捲,蓋飯食了少許。

味道:我覺得辣同埋甜好平衡, 算是發揮穩定的菜式。

完~
韓式紫菜捲
泡菜炒豬肉蓋飯
2020-08-19
TakeAway
$50 (Lunch)
泡菜炒豬肉蓋飯