1K
2018-09-03 90 views
我是深水埗街坊,當我知道第一郡Q1係天后開咗分店,梗係要嚟支持下啦~😁😁😁終於到天后分店🤗🤗,座位比深水埗店闊落而且仲有卡位添👍🏻👍🏻😌😌。 “順化牛腱米線”只有天后店才有,一場來到梗係要食佢哋嘅正宗越南順化牛腱米線啦。材料豐富有牛腱、 豬蹄、 扎肉、洋蔥、香菜、芽菜、米線。🍲先呷一口湯,清香甜美,後帶出酸辣,味道層次分明,十分過癮😁😁。牛腱入味肉淋,扎肉彈牙,豬蹄骨膠原十足,超美味呀~美食停不了😋😋,Q1第一郡秘密武器“班蘭綠豆糕”😎😎,上次是2月份食過在深水埗總店,今次嚟到天后分店再食。再次食後感是綠豆蓉香香甜甜,斑蘭味香濃, 榚點大約一個掌心大,Q彈煙韌😆😆。我哋真係好Lucky,剛好淨番最後一個都畀我哋食到,好食到我同癲姐點頭不停說好味呀~😋😋果然沒有令我失望,分店水準同總店一樣,老板仲同我講主廚在天后為主,以後想第一時間食新鮮嘅越南菜,一定要來天后分店了,休息時間依舊一樣在星期一,大家不要搞錯日子啊~

材料豐富有牛腱、 豬蹄、 扎肉、洋蔥、香菜、芽菜、米線。🍲

• 班蘭綠豆榚
  • 順化牛腱米線