5 day(s) ago 0 views
呢間位於銅鑼灣嘅 @jung39_japan係我嘅愛店之一🥰 佢哋嘅氣氛係非常之好,經常都好多日本人幫襯,連店員都有日本人,真係一秒去咗日本咁😆 佢嘅食物亦都係超高質,特別出名係串炸同埋博多牛腸鍋,必食之選😎 🌟博多牛腸鍋 (二人份量)$320湯底方面我哋揀咗味噌湯,非常推介🤩 精選和牛牛腸,脂肪豐富而且係零腥味👍煮滾咗就食得,口感柔軟,唔使嚼到牙都甩😂🥰 雖然邪惡但係都忍唔住食晒😆 椰菜同韭菜吸收咗味噌湯同牛腸嘅精華,真係超級美味😍 令我諗起喺福岡食過嘅六花舍牛腸鍋🥰🌟和牛串炸 $48 串炸係大阪嘅庶民美食代表,用和牛做串炸,將庶民美食變得更精緻😗 呢度嘅串炸麵衣做到又薄又酥脆,完全冇油膩感👍 和牛牛味濃郁,肉質軟嫩,加上呢度嘅靈魂醬汁,甜甜地,非常高質🫶🏻🫶🏻 🌟鹽燒牛舌 $98非常有驚喜呀,厚薄適中,牛味香濃,而且質感軟嫩又Q彈, 最正係佢嘅特製麻油蔥蒜醬汁,同鹽燒牛舌真係好襯,味道即時再提升😎 🌟海鮮沙律 $108呢度嘅海鮮沙律真係好足料,用上大量嘅新鮮吞拿魚三文魚粒,加上新鮮沙律菜,非常清新👍 🌟各式串炸 ($18-$38不等)呢度嘅串炸咁好食,梗係唔會淨係嗌一款咁少啦😎 呢

🌟博多牛腸鍋 (二人份量)$320

🌟和牛串炸 $48

🌟鹽燒牛舌 $98

🌟海鮮沙律 $108

🌟各式串炸 ($18-$38不等)
呢度嘅串炸咁好食,梗係唔會淨係嗌一款咁少啦😎 呢度嘅蔬菜都做得非常好㗎,特別鍾意佢嘅炸蓮藕同埋洋蔥,又甜又多汁🥰 另外每台都會叫嘅炸蛋亦都係質素保證😎

🌟Frozen Beer $68
嚟呢度最鍾意就係飲佢嘅泡沫啤😍 我揀咗青檸味,夠凍夠清新,泡沫啤酒零舍chill😎

🌟Suntory Premium $58
除咗泡沫啤酒,都仲有好多唔同嘅飲品選擇😎

我哋去嘅時間係星期一,夜晚七點已經全場爆滿,氣氛非常好😍 所以大家一定要記得提前訂位啊🫶🏻

2025-01-21
$400 (Dinner)
  • 炸串
  • 博多牛腸鍋