2017-08-15 341 views
上星期日, 男朋友Book 左呢一間係M88既日本餐廳同我慶祝生日。呢度環境裝修都幾企理, 空間感幾強, 坐得都幾舒服。晚市都唔算好爆, 環境唔嘈吵, 幾有氣氛。餐牌上有好多菜式可以選擇,壽司, 剌身, 串燒, 燒物, 鍋物, 主食都有, 而且Drink List 都幾多野揀, 花多眼亂。我生日當然係我發牌啦! 野食準備需時, 有枝豆做小食, 咬下咬下時間好快過。特上壽司($498)一共有十二件壽司, 當中有大拖羅, 吞拿魚腩, 牡舟蝦, 日本海膽同埋廚師發板8件壽司,配味噌湯。其實五百蚊有十二件真係幾抵, 平時食OMAKASE 閒閒地都要一千. 壽司睇色澤都幾新鮮, 今日廚師發既有金目鯛, 池魚, 赤子, 梳子魚, 平靖魚, 鯖魚等等, 食到好多平時自已唔會主動點黎試既魚類。梳子魚既口感好得意,爽口得黎好彈,味道偏淡味;海膽當然正,口感綿密,鮮甜味濃,正!全部刺身都好新鮮, 其中拖羅同池魚真係好肥美, 好味到散叫再追加左一碟。西京銀鱈魚咁穩陣既菜式當然唔會有出錯, 又香又嫩滑, 我最喜愛魚類之一 !貪得意又叫左D串燒黎試, 燒牛粒好香口, 牛味濃郁~呢杯係美美的桃太郎, 好鍾意佢既顏

晚市都唔算好爆, 環境唔嘈吵, 幾有氣氛。

我生日當然係我發牌啦!

野食準備需時, 有枝豆做小食, 咬下咬下時間好快過。

特上壽司($498)

貪得意又叫左D串燒黎試, 燒牛粒好香口, 牛味濃郁~

呢杯係美美的桃太郎, 好鍾意佢既顏色。其實本身點既時候我以為都係即開果汁加D酒, 點知一飲飲到碎碎既桃肉先知原來係用桃整既! 佢既味道唔會好甜好甜, 清清地有果香, 我好鍾意!

呢餐生日飯我好滿意呀, 多謝~