2014-08-10 6306 views
同朋友o係 I Square 睇戲睇完早場, 接近中午12:00, 忽發奇想冇book位, 上一上黎Sorriso碰碰運氣, 睇睇有冇位點知真係有, 仲唔使等 之前食過一次晚飯, 散叫的, 間餐廳既環境好正 (落地大玻璃窗, 維港景觀一望無際, 可惜冇影相)今次lunch黎食, 感覺又完全不一樣餐廳提供既 lunch係半自助形式, 前菜沙律, 及甜品, 係自助形式既再加一份main course, (5選1) 價錢由200至接近300蚊不等, 另收加一(先註明, 今次既main course, 係8月4-8月9期間限定的)點選想要既main course後, 就可以出去拎食物了但我坐低左, 唔知點解就唔想起身拎野 所以由朋友拎左食物後就一齊share算了朋友拎的, 有沙律, 煙三文魚, 雜菇等 (最後拎左兩round)感覺好fresh, sauce都有幾款選擇, 揀了酸酸地, 應該係醋黎既, 好match d 沙律食到咁上下, 就可以叫waiter上main course了waiter端上main course後, 會先作簡短解釋, 食物用料包括d乜同煮法, 到食食下又會問下你覺得食物
點知真係有, 仲唔使等

今次lunch黎食, 感覺又完全不一樣

點選想要既main course後, 就可以出去拎食物了
但我坐低左, 唔知點解就唔想起身拎野

所以由朋友拎左食物後就一齊share算了

waiter端上main course後, 會先作簡短解釋, 食物用料包括d乜同煮法, 到食食下又會問下你覺得食物味道如何 (感覺d態度好認真)

一見餐牌, 有我至愛既三文魚 ($248), 於是毫不猶豫就揀左

呢個main course係唐安麒飲食法
魚皮食落脆口, 底部用上既, 係紅蘿蔔打成茸
而上面則係蛋黃, 糖, 加意大利甜酒而成
配合小露筍
整體而言唔會太heavy
煎三文魚件露筍
另一款main course係帶子墨汁意大利飯 ($218)
risotto又係我至愛
waiter介紹話用上美國既帶子,
我見都有番咁上下大粒, 而risotto又用上芝士, 正
帶子墨汁意大利飯
waiter既service真係好好, 有禮貌, 時常會換碟, 當你離開座位又會將餐巾摺好放在桌上
200幾300蚊, 半自助形式, 食物不錯, 加上環境又正, 真係值得推介 !
必定會再黎 ~
2014-08-09
$300 (Lunch)
煎三文魚件露筍
帶子墨汁意大利飯