2022-12-06
👍🏻已去過好多次喺深水埗呢間潮食串燒🍢燒烤餐廳, 尤其鍾意呢度又潮又特式嘅裝潢, 已經帶過唔少朋友同去分享👩👩👦👨👨👦👦😋不是很多食市有🐷烤猪手食, 呢家店家將成件猪手切開三份,令我哋食得很方便好回味,烤的猪手既味覺同平時食既猪手唔同, 呢度既🐖豬手表皮好酥香而內裡肉質好軟綿, 唔係食開一般嗰種趣身既食法😋🫠、👌🏻世一燒雞肶🐓更是一流好餸, 大大份既啖啖肉, 外脆內軟, 啲雞皮炸到好香脆, 適度雞油脂仍附喺雞皮間, 使得更香口更有雞味🐦又唔覺油膩, 配埋啲燒烤醬食,人見人愛🤤😜、🥰烤菠蘿🍍係我每次必點必食既佳餚, 由於燒過後仲甜, 而且鐘意佢好juicy,很多時啲食店上既菠蘿係一片片既,呢度就成條上枱, 咁樣食法比一般整法令肉質口感更豐富😍😙、🤩我尤其中意食🍈瓜果, 燒翠肉瓜🥒同樣係我既至愛, 中意佢夠爽甜多汁, 可解烤肉既油膩感😌😉、👏🏻香趣🦑墨魚咀既墨魚好新鮮, 同埋應該有醃製過,所以好入味, 食到好和味既調味夾以香辣配料,認真美味可口😃😁、😚呢到既麻辣小龍蝦🦞份量好足,充足既醫料加入🌶️麻辣元素, 令有肉有膏既小龍蝦更惹味, 連蝦殼都㖭埋😗😙.