其實我一直很喜歡這間小店,由他的舊舖開始食。當時食過覺得好好食,舊舖夠沒有裝修,好有屋企嘅感覺。睇埋之前有影片介紹佢嘅背景,同埋睇到佢同屋企人嘅努力之後,我非常欣賞佢哋。今次專登嚟食返睇下自己口味有冇變,同埋變左廚師有冇識食左😋🤤餐廳方面,佢哋搬咗入新舖,做好整齊嘅裝修,而冇加價,實在好為食下着想。因為就算舊舖冇裝修都好多人排隊食,佢實在冇必要搬店裝修。食物方面:章魚燒:對得住個價錢,即叫即做熱辣辣拉麵DX 揀左鹽味+$5,食得多拉麵都知鹽味先係原味,我揀因為想試真啲個味。豬骨湯底鹽味:濃而不咸,可食到最尾飲埋個湯都不覺咸,可是有一點鹼水味叉燒:應該大概2安士,燒得好好,腩肉好淋同豬肉味蛋:最屈機有兩隻,好開心,雖然外表唔靚但佢都鹵得好好味,應該都係用醬油醂清酒鹵,唔需要特別野,簡單就好味。麵:用返日本嘅貨,我鍾意嘅麵質,好爽口彈牙,食落口sirsir聲。可惜佢淥完冇清乾淨啲鹼味,有少少影響個湯。

食物方面:
章魚燒

章魚燒:對得住個價錢,即叫即做熱辣辣
拉麵DX

叉燒:應該大概2安士,燒得好好,腩肉好淋同豬肉味

2022-10-01
$100 (Dinner)
拉麵DX
  • 章魚燒