2021-09-07
平時好少去中環食嘢,覺得中環多數係啲高級餐廳,今日老婆話帶我去中環食好西,我第一個反應係勁驚個荷包會大出血!嚟到門口,見到咁有情調,都心知不妙,嗱嗱聲睇下個餐牌,原來係食 pizza 同 pasta,價錢唔貴之餘仲好多款式揀,而且撞啱 Happy Hour 時段,酒類仲有特價添!老婆話想食巴馬火腿,而我就想食煙熏三文魚同西班牙辣肉腸,所以我哋揀咗自選配搭 pizza。Pizza 係即叫即整,材料又超多,非常豐盛!而 pizza 上嘅芝士仲可以拉絲添!餅底又夠薄同脆,唔怕食到滯晒。Pasta 方面我哋揀咗帶子、蝦及煙肉卡邦尼醬寬大麵,醬汁係廚師親自調配。呢個寬大麵真係超好食!帶子夠晒大粒,蝦肉又夠彈牙,配埋芝士碎同卡邦尼醬,口感同味道都十分完美!既然咁啱嚟到 Happy Hour 時間,當然要叫支酒試吓啦!老婆怕酒精濃度太高會飲醉,所以我哋就叫咗果汁酒。alska 嘅 strawberry lime cider 容易入口,果味清香,我同老婆都好鍾意!邊飲住呢枝 cider,邊品嚐 pizza 同 pasta,真係夾到爆!環境仲要咁 chill,好值得一試再試!